Background
Tigernet logo
Getimage id984

Selection By Elimination

Vinyl
€17.13
File under: 
Punk  ›  Hardcore

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7071245021566

Catalog number: 

FY038LP

Release date: 

25.03.2011

Info: 

Norge består av 46,5% skog, men det gjenspeiles i meget liten grad i Norges musikkscene: Så godt som alle band kommer fra og referer til en verden av betong, det urbane, det moderne. Ikke La Casa Fantom! I et kollektiv ute i skogen bor de i hjemmesnekra hytter i trærne, dyrker sin egen mat om sommeren og trives mellom gran og furu. Nå har de atter forstyrra skogens ro! I sitt hjemmesnekra studio med hjemmelagde forsterkere har de spillt inn sitt fjerde album Selection by Elimination.

La Casa Fantom består av Lars (trommer, vokal og teknikk) og Bård (bass, vokal og illustrasjon) og i over 11 år har de gjort sin egen greie. I tillegg til å gi ut 5 sjutommere og 3 tolvtommere, har de bygd sitt eget studio, samt konstruert sine egne forsterkere og effektpedaler. Støtt og stadig pakker de ned utstyret sitt, bærer det på en liten skogsti ned til sin trofaste røde Transit og legger ut på en av sine utallige turneer i undergrunnscena i Europa. Hittil har de spillt over 350 konserter i 25 land, og de har ingen planer om å gi seg ennå. Ikke å dusje heller....

Selection by Elimination er den første utgvilsen som ikke bare er utgitt på deres eget plateselskap Iskrem Plater, men som før har de selv stått for innspilling og miksing. Mastring er håndtert av Jack Control (World Burns to Death/Severed Head of State). I løpet av de ni låtene beveger de seg gjennom et mer hardtslående, minimalistisk og uprodusert utrykk en tidligere. Med et spenn fra kjappe pønklåter om å finne mat i søpla, tunge dronepartier om å være på kollisjonskurs med seg selv, til rene black metal inspirerte låter om å gjenbruke bibelen til noe nyttig.

Skogens ro er og blir en myte. La Casa Fantom sørger for det. De er som en ensom, hissig slagbjørn midt i en saueflokk. De er som trollfar som nettop har blitt dumpa av trollmor og er støkk med 11 små troll som skal dysses i søvn. Trær røskes opp med rota og kampestein flyr!