Background
Tigernet logo
Getimage id983

Moth On The Headlight

Vinyl
€19.32
CD
€11.56
File under: 
Pop/Rock  ›  Folk  ›  Indie

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7071245021573

Catalog number: 

FY040LP

Release date: 

18.03.2011

CD: 

EAN: 

7071245021504

Catalog number: 

FY040CD

Release date: 

18.03.2011

Info: 

Le Corbeaus album Evening Chill fikk overstrømmende omtaler da den ble sluppet i 2009 og til tross for albumets uvirkelige og distanserte uttrykk bygde det seg en stor kult rundt bandet.

Siden sist har Le Corbeaus låtskriver og gitarist, Øystein Sandsdalen, turnert verden rundt med Serena Maneesh, men foruten en eksklusiv vinylsplit med Svarte Greiner har Le Corbeau jobbet i det stille og over lang tid med en vag fornemmelse som nå har tatt form som Moth on the Headlight.Øystein Sandsdalen har også stått for omslagskollasjen og produsert skiva i samarbeid med trommeslager og urbanmystiker Tord Løvik. Innspillingen og miksingen er gjort med hjelp fra Kenneth Amundsen, kjent fra Mindy Misty og Handmade Records.

Moth on the Headlight er Le Corbeau's tredje album og kort oppsummert inneholder den ni låter om hemmelige drifter, kornete dagdrømmer og om å bråvåkne fra et avmystifisert liv.Et tilbakelent, kjølig uttrykk som bygger opp et oppløftende komfortabelt mørke, et distansert tilfluktsrom hvor verden kan beskues og befolkes kun ved hjelp av tankene.

Inspirasjonen til skiva er hentet fra den nære fortid, fra punktet hvor hukommelsen glir over i idyllisert nostalgi: Etterkrigstidens biler, dystre drabantbygater og ensomme agenter. Fra en tid hvor man søkte det stiliserte og teatralske foran det realistiske og autentiske: Gangsterjazz, løssluppen surf-musikk, klassisk rocknroll og film noir. Innspillingene er i stor grad uredigerte og upolerte og låtene har blitt til i en balanse mellom nøye uttegnede skisser og spontane arrangementer basert på hvem som har stukket innom studio.

Le Corbeau er et band som har definert sitt eget univers, et drømmeaktig sidespor med sporadisk kontakt med omverden