Background
Tigernet logo
134892

The Rope

7"
€4.06
File under: 
Punk  ›  Hardcore

Label: 

7": 

EAN: 

7041889500444

Catalog number: 

FY055

Release date: 

13.04.2012

Info: HARABALL består av medlemmer av Tiebreak og Fairfuck, fra miljøet rundt klubb Tilflukt på Kongsberg som var en viktig del av norges HC-scene på 90 tallet. De er mildt sagt stolte byen sin... med skihoppere, sølvgruver og hardcore i sentrum.

Tiebreak, med sin "testosteron-core", gjorde det veldig bra og står fortsatt stødig som en av de store europeiske sXe navnene. Når Tiebreak wimpa fortsatte de å lage låter som var hardere og minnet mer om Negative Approach, men bandet ga seg før de rakk å gjøre noe med det nye soundet.Fairfuck ga ut en 7" på danske Kick n Punch records (senere også utgitt på amerikanske Underestimated records), til skamros fra alskens fanziner verden over. En relativt undervurdert 7" hjemme i Norge. Bandet la inn årene, som Tiebreak, med mye "unfinished business" i bagen.

Gitarist og riffmaestro William har pratet om å starte dette bandet i 10 år, før omsider resten av gutta ga etter. De ble enige om å lage noe som var hardere og vassere enn noe de hadde gjort tidligere. Da de fikk med gitar-vidunderet Trond Mjøen (Euroboys/Mirror Lakes), bandets "hemmelige våpen", hadde de et toppa lag. Med tekster som handler å psyke seg opp før aidstest på olafia klinikken, å sammenligne seg selv med en med downs syndrom (og tape!), og om 50 åringer som skryter av sin seksuelle cv har de lagt seg på siden av de rådende hardcore temaene som stadig resirkuleres.

En typisk haraball låt er kort, kjapp og aggro, og med en snau mosh-part. Det tar sjelden mer enn èn øving før låta er ferdig.

Om de kan gi en liten skateboard fjortis den samme følelsen som da de kjøpte Washington Disease singelen på Blitz som tenåringer, eller da de fikk Minor Threat skiva i posten fra Dischord Records, så har de oppnådd det de vil.