Background
Tigernet logo
140210
Moe

3

Vinyl
€12.32
File under: 
Metal

Label: 

Vinyl: 

Catalog number: 

CNRD321LP

Release date: 

19.09.2014

Info: 

Trioen MoE har med sine renskårne komposisjoner og eksperimentelle tilnærming lagd en type rock som vanskelig lar seg klassifisere. Siden 2008 har de gitt ut en rekke sjutommere og tolvtommere, samt to album før Fysisk Format fikk dem på kroken og skal gi ut deres tredje album, 3.

3 er innspilt og mikset på to dager i Athletic Sound Studio og byr på syv låter med rå og poengtert musikk, inspirert av bandets tallrike turneer i Mexico, Japan, Sør-øst Asia og Europa.

"Dette albumet er vårt forsøk på å lage universell musikk, musikk som får hodene til å nikke på tvers av kontinenter" sier gitarist håvard Skaset som også er ansvarlig for albumets subtile innslagene av østlig overtonespill gjennom gitararbeidet sitt.

De tre medlemmene i MoE har alle bakgrunn fra samtidsmusikk, støy og improvisert musikk. Albumet de nå har laget er et dokument over hva som skjer når musikere med denne bakgrunnen tar med seg disiplinen og utforskningstrangen derfra og gir seg i kast med punkens råskap og DIY-ethos.

I årenes løp har MoE samarbeidet med musikere og band som Okkyung Lee, John Hegre, The Observatory, Kjetil Møster og Lasse Marhaug. Sistnevnte har forøvrig også laget omslaget til albumet. Nå nylig har MoE også innledet et samarbeid med støyrock-bastionen Årabrot og vil, i tillegg til egne konserter, være en del av den nye Årabrot besetningen.

Med talløse samarbeid og prosjekter som overskrider både nasjonale og sjangermessige grenser, søker MoE det absolutte gjennom musikken sin. Med sin fryktløse støy og finslipte presisjon leder de lytteren inn i en helsebringende galskap.