Background
Tigernet logo
Getimage id919
151280

Neste Helg

Vinyl
€7.37

Vinyl: 

Catalog number: 

FPN001

Release date: 

17.03.2017

Info: 

Black Sabbath-gitaristen Toni Iommi jobbet i tenåra på en fabrikk som produserte blikkplater. På sin siste arbeidsdag ble han satt til å betjene platekutteren, som kuttet tuppene av ring- og pekefingeren på den ene hånda. Han klarte etter hvert å lage to proteser, og lærte seg å spille gitar på nytt, kraftig nedstemt slik at strengene ble lettere å presse ned. Arbeidsulykken skapte således det karakteristiske uttrykket til Black Sabbath.

Drøye 50 år senere gjentar historien seg, på det mørke Sør-Vestlandet. Gitarist og vokalist i Frynsete på nervene, Åge Obrestad, kutter langfingeren på en sirkelsag mot slutten av en arbeidsdag i fjor sommer. To dager senere skulle bandet spilt i Sandnes. Konserten blir avlyst og både Obrestad og bandkompisene frykter for Frynsete på nervene, som i et års tid har røsket tak i bibelbeltet med sine svarte skildringer av livet i skyggen av bedehus og oljeplattformer, tonsatt av klassisk metal.

Men en protesemaker på Lillehammer produserte en ny fingertupp til Obrestad, han fikk grepet om gitaren igjen, og nå er Frynsete på nervene endelig klare med sitt første singelslipp på eget selskap, Frynsete Plateselskap, godt hjulpet av den anerkjente platebutikken Big Dipper i Oslo. Bandet har mer på gang, en langspiller ventes mot slutten av året, om de forsetter i dette sporet, er det ingen tvil om at framtida er frynsete.

Tracklist: 

1. Neste Helg
2. Stavanger Anger