Background
Tigernet logo
151799

You Could Be A Cop

Vinyl
€10.25

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889505654

Catalog number: 

LHS012

Release date: 

01.07.2017

Info: 

Da trommeslager i indiebandet Youth Pictures of Florence Henderson og emopunk-bandet Wits End, Morten Samdal, flyttet fra Oslo tilbake til fødebyen Trondheim, tok det ikke lang tid før det begynte å klø i rockefingrene igjen. Etter å ha fått fatt på sin døde bestemors kassegitar var det endelig klart for å lære seg å spille gitar! To gitarkurs på YouTube senere kunne han fremdeles ikke en eneste akkord. På et besøk hos sin yngre bror kom det for en dag at han på sin side hadde børstet støvet av bassgitaren han fikk i konfirmasjonsgave en gang i tiden. Men kunne han å spille på den da? Nei, egentlig ikke...

Så hva var mer naturlig enn at disse to tonedøve brødrene startet et band? Etter en liten måned i kjelleren hos sin mor og far i drabantbyen Tiller, sør for Trondheim, hadde de uansett spilt inn fire låter. På internett sporet de opp jenta med stemmen, og kort tid etter hadde singer/songwriter Natalie Evans sunget inn vokal på brødrenes låter i et soverom utenfor London.

Trioen serverer på sin første utgivelse det de kaller for slowcore punkrock, med føttene godt plassert i 90-tallets emoscene. For folk som liker gamle storheter som Rainer Maria, American Football, Mineral og Christie Front Drive er You Could be a Cop et åpenbart valg.

Bandet har fått med seg imponerende ti plateselskap på utgivelsen: Adagio830 (Tyskland), Lilla Himmel (Norge), strictly no capital letters (UK), Friend of Mine Records (Japan), Middle-Man Records (USA), Siste Sukk Tapes & Records (Norge), Eat a book Records (UK), Beth Shalom Records (UK) og How is Annie Records (Norge). Digital utgivelse gjennom Lilla Himmel.

Tracklist: 

1. The Things We Could Be
2. Sequin Lights
3. Hard To Forget
4. The Roof Of Your Room