Background
Tigernet logo
Getimage id641

San Silva

Vinyl
€17.13

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7071245429072

Catalog number: 

FF004

Release date: 

22.09.2017

Info: 

Sandra Kolstad har det siste året debutert som skuespiller og som teaterkomponist. Nå vender hun tilbake til popmusikken med et nytt album – ti fengende sørgesanger for det moderne samfunn, men ikke uten håp.

San Silva er utopiske sanger om at en annen virkelighet er fullt mulig, et grenseløst samfunn der forskjeller ikke er det viktige. Sanger som ved første lytt høres ut som kjærlighetssanger, men som egentlig er noe annet, fordi du–et, mottakeren, ikke nødvendigvis er den «vanlige andre», sier Sandra Kolstad selv.

Albumet er spilt inn i Bergen, Sverige, Island og Buenos Aires. Det ble spilt inn på et piano Kolstad fant på søppeldynga i Haugesund, på en sykkel og på en grytidlig morgen i en leilighet i Sandviken, som hadde så tynne vegger at Kolstad måtte synge veldig lavt for å ikke vekke naboene.

San Silva handler om å stå overfor det store ukjente, og endelig være klar for det, selv om man ikke aner hva som venter. En slags hymne til det i oss som alltid er der, rytmen som holder takten selv når alt virker kaotisk, og som på den måten holder oss gående, og får oss til å skjønn at det er en mening med i hvert fall noe av det som skjer.

På albumet har Sandra Kolstad samarbeidet med en hel haug fantastiske musikere: Miss Tati, det danske pophåpet Asbjørn, trommis Bendik Hovik Kjeldsberg, argentinske Diosque, svenske Isak Eldh og Petter Eldh og islandske Stephan Stephanson fra GusGus. Albumet er produsert av Kolstad selv og Duper-produsent Yngve Sætre.

– San Silva er musikk å slippe taket til. For det som åpner seg opp når gamle dører lukkes. En elektronisk-akustisk skål for begynnelser.

PRESSE

«San Silva er fylt til randen av livsbejaende og kraftfull elektronikapop, gjort på hennes egne glassklare vis. Kolstads beste album til nå»
Ando Woltmann, Morgenbladet

«I sin helhet presenterer de en Sandra Kolstad som lett balanserer på line over popspekteret – og som gjør det med stil.»
Maria Lokna, Klassekampen (5/6)

«Hennes elektroakustiske pop har visse scenekvaliteter, med klar diksjon og dramatiske fakter. Sammenlignet med mange andre norske elektropopartister, har hun et allsidig lydbilde, med små elementer av jazz og samtidsmusikk og et lyrisk underlag som handler om mer enn bare personlig styrke.»
Audun Vinger, Dagens Næringsliv

«Et album fylt med lune synther som har langt mer til felles med våren enn høsten. Sånn sett antyder multikunstnerens elektroniske pop at det er lys i enden av tunnelen.»
Dagbladet

«Med San Silva beviser Kolstad at det er all grunn til å dra fram superlativene og la seg begeistre. San Silva er en plate som burde finne sin vei inn i de tusen studenthybler og hjem. Finn fram det gode headsettet, schmell opp lyden ett hakk mer enn vanlig, og hør gjennom plata fra start til slutt. Det fortjener du, og det fortjener Sandra Kolstad.»
Even Steine, Dusken

Tracklist: 

1. The Great Unknown
2. BLING BLING BLING
3. Dance On
4. Mango Corner
5. Death By Water
6. Hurricane
7. Hindenburg
8. When My Heart Is Running Wild
9. AI Love you
10. Let Go