Background
Tigernet logo
Getimage id774
152384

Helgardert

Vinyl
€13.89
File under: 
Punk  ›  Hardcore

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7090014394168

Catalog number: 

BIGLP171

Release date: 

19.01.2018

Info: 

Norsk Råkk er for et utstrakt publikum det nærmeste du kommer euforisk lykke fra en konsertscene. Norsk Råkk har i en årrekke turnért land og strand rundt med sin ska- og new wave-infiserte rock og punk, og bandet legger ingen begrensninger på seg selv når de opptrer, verken på sceneutfoldelse, sjangerlefling eller vokalistrotering. Variasjon og mangfold er da også sentrale begrep på det kommende albumet «Helgardert», og den kollektive tankegangen gjennomsyrer både låtvalg, bandkonstellasjon og konserter.

Norsk Råkk har holdt det gående i et helt tiår, og kan rapportere om alt fra omfattende turnévirksomhet, flere plateslipp og oppturer, til utskiftinger av bandmedlemmer og lange inaktive pauseperioder. Per 2017 fremstår Norsk Råkk som et mer helstøpt band enn på lenge. Norsk Råkk har signert med Big Day Records, fått seg en fast blåserrekke, og jobbet med en utenforstående produsent for første gang:”Etter tre albumproduksjoner gjort på egenhånd, var tiden moden for å jobbe med en produsent. Det var derfor stor jubel i leiren da vi fikk mulighet til å jobbe med Jørn Christensen som er en solid bauta innen norsk rockehistorie. Jørn Christensen har produsert sentrale album med deLillos og Jokke & Valentinerne og har markert seg som gitarist for De Press, Circus Modern, Norske Gutter, The Mercury Motors og er i dag fast medlem i CC Cowboys.”- Torstein Eriksen

På ”Helgardert” går Norsk Råkk nye veier musikalsk sett, og skiva har fått sin helt unike identitet. Lydbildet til Norsk Råkk er fornyet, men uten å gå på bekostning av grunnidéen som bandet har fulgt siden starten.

Tracklist: 

1. Helgardert
2. Skarpladd
3. Håp
4. Vill Du Inte Ha Meg
5. No. 53
6. 5 minutter
7. Du Sklei Meg Så Nær Innpå Livet
8. Adjø & Farvel
9. Gatelangs
10. Song To My Father