Background
Tigernet logo
Getimage id354

All City Ltd

Ivory Vinyl
€20.57

Label: 

Ivory Vinyl: 

EAN: 

7041889506828

Catalog number: 

SSRLP077IV

Release date: 

01.06.2018

Info: 

Fredag 1. juni slipper det norske bandet Label sin hete oppfølger til den kritikerroste debuten Oslo So Slow. Albumet All City kommer på LP i to begrensede håndnummererte utgaver med ulike vinylfarger (elfenben og transparent aqua) i tillegg til digitalt. Lørdag 2. juni kl 14 spiller bandet minikonsert og signerer plater på platebutikken Big Dipper i Oslo.

”Destillert Oslo-sommer av gylden årgang” Ordene er Morgenbladet sine, og det som beskrives er den nylig utgitte singelen «Summer Went Wrong» fra plata All City. Dette er Labels andre singel fra det kommende albumet, og har i likhet med sin forgjenger «Baby Don’t Lose Your Temper» mottatt glitrende anmeldelser. Begge sangene har hatt radiopremiere på P3 Ruben, blitt playlistet hos NRK P13 og er kåret til en av årets beste låter av Tidal.

All City er oslobandets andre plate, og følger opp den kritikerroste 2016-utgivelsen Oslo So Slow. Debutplaten ble av flere hyllet som et av årets aller beste album og tittelsporet har vært en gjenganger på norsk radio siden den ble sluppet som singel. I løpet av All Citys ti spor fortelles små historier som bruddstykker fra en sommer. Felles for dem er at de er skrevet på reise. På reise til noe, eller på reise fra noe. På reise gjennom fremmed by, eller på reise i egen by. All City handler om å cruise rundt med t-banen på bakerste vogn fra øst til vest, fra sør til nord. Og når du går av på siste stasjon på Vestli så har du kanskje sett biter av livene til de som bor her. Byen man finner folka sine, hvor man kan gjemme seg bort, eller finner den man skal være sammen med resten av livet. All City er en hyllest til alle dem.

Label tar deg også med til 30 000 fots høyde og turbulente tilstander over Atlanteren. I kofferten på hjemreisen har Label med seg vokalharmonier fra Laurel Canyon, twin-gitarer fra Pennsylvania og saksofon fra New Jersey. Så lander vi på den sommervarme asfalten i Oslo, på nattlig sprading gjennom gatene med nye bekjentskaper etter nattbading på Frognerbadet.

Det fruktbare samarbeidet bandet hadde med smått legendariske Trond Mjøen (Euroboys, Haraball) på debutalbumet er videreført, og hele albumet er spilt inn med Trond bak spakene. Trond spiller også gitar og keyboard på flere av låtene. Label har også med seg Einar Stokke Fadnes (Jim Stärk) på vokalharmonier og keyboard, spellemannsvinner Bendik Brænne på saksofon, Kristine Marie Aasvang (The Secret Sound of Dreamwalkers) på vokal og Alexander Lindbäck (Unnveig Aas, Signe Marie Rustad) på perkusjon. Stokke Fadnes drysset storhet på innspillingen med sine vokalharmonier, mens Bendik Brænne brukte knappe to timer på å løfte tre av låtene med en imponerende innlevelse, uten engang å ha hørt dem på forhånd. Kristine Marie Aasvang var innom og la vokal på A-sidas siste spor, Slowly. Med kun tre personer i studio, fra tidlig kveld til midt på natta, og med både brutte avtaler og tapt nattesøvn som konsekvens, var dette ett av de magiske studioøyeblikkene som gjorde opp for alt slitet.

All City er spilt inn og mixet av Trond Mjøen, og produsert av Trond Mjøen og Label. Albumet er mastret av JJ Golden (Jonathan Wilson, Sharon Jones And The Dap-Kings, Devendra Banhart) i Ventura California. Coverbildet er tatt av den fremadstormende norske kunstfotografen Anja Niemi.

Tracklist: 

1. Fay Wray's Grave
2. Summer Went Wrong
3. It's All Right
4. Baby Don't You Lose Your Temper
5. Slowly
6. Look Out And Hurry Up
7. Breakfast In Pasadena
8. Ain't No Sunny Morning
9. Feel My Heat
10. Day Flight