Background
Tigernet logo
Getimage id563

Long-Term World

Vinyl
Sold out
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie
For fans of: 
Christian Winther

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889507429

Catalog number: 

EH004

Release date: 

01.02.2019

Info: 

“Magien ligger i de to stemmene. Alt kunne vært sunget av han og henne, og stemmene glir inn i hverandre på helt unike måter.” - Marius Lien, Morgenbladet

Norsk musikk surfer på en bølge av kreativitet for tida – og midt i den blomstrende unge musikkscenen finner vi Listen to Girl, en duo som gir en opplevelse av noe gjenkjennelig og uoppdaget på samme tid.

Listen to Girl består av gitarist, sanger og primus motor Christian Winther og sanger og multiinstrumentalist Ina Sagstuen. Med forlokkende låtskriving, nyskapende tanker, to magiske stemmer og drivende gitar omfavner duoen kjærligheten til post-punk, indie folk og bossa.

Debutplata Sea And Dirt ble plukket opp av Susanna og sluppet på selskapet hennes i 2016. Hun skriver: “Musikk som resonnerer med noe på innsiden. Catchy og unikt, det er en kunst å skrive slike låter. En opplevelse av noe gjenkjennelig og uoppdaget på samme tid". På Long-term World er det helakustiske lydbildet fra debutplata tatt et steg videre. Det kan minne om et sound fra 70-tallets studiogullalder, før man legger merke til synthbassen og enkle, lo-fi trommemaskin-samples som ligger under de akustiske vintage-instrumentene. Duoen knuger på en slags finesse, samtidig som de drysser over lag av impulser og improvisasjon, som den vrengte tubasoloen på “Birds”, de sparsommelige synthdryppene på “Once Yourself”, og de nærmest religiøse jazztrommene og det nydelige pianoet som omsvøper slutten av balladen “Change”.

De poetiske tekstene gjenspeiler ofte albumtittelen, som for eksempel “Tired Eyes a Moon” – en abstrakt fremstilling av en ikke-så-abstrakt dystopisk fremtid (Winther forklarer det som “Mangelen på handlekraft i møtet med miljøutfordringene har satt sine spor. De to stemmene spør seg hva som gikk galt, samtidig som de tar sin del av skylda – deres øyne var også for trøtte til å åpne seg.”). Elektro-folk sporet “Touchscreen Wisdom” er mer impulsiv og hopper, som fra fane til fane på nettleseren, fra “ex machine” til “sugar sauce” og derfra til å ende opp på Tinder (“Det er vanskelig å ikke la seg falle bort inni det”, sier Winther). Tekstuniverset er drømmende og mystisk. “I’m a little too real, so I’m lost with your voice” synger de i “Birds”, som ellers skiller seg ut ved å forlate det akustiske lydbildet helt (og et nikk til David Sylvian og Japan?), mens det innoverskuende avslutningsporet “Diving” besøker Narcissus-myten og retter speilet mot egen selvopptatthet.

Long-term World er produsert av Listen to Girl, og duoen spiller de fleste instrumentene selv, samtidig som de har invitert noen av landets mest interessante musikere (som også er nære venner, familie og kjæreste) til å gjeste plata; Anja Lauvdal (Broen, Moskus, Skrap) på synther og piano, Kyrre Laastad (Jenny Hval, Snøskred) og Andreas Winther (Megalodon Collective) på trommer og perkusjon, Heida Mobeck (Skrap, Broen) på tuba og Magnus Nergaard (Monkey Plot, Torg) på bass. Platen er mikset av Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Bror Forsgren) og mastret av Helge Sten (Deathprod, Supersilent).

Tracklist: 

1. Once Yourself
2. Touchscreen Wisdom
3. Big Things
4. Tired Eyes a Moon
5. Blonde
6. B. Hood
7. Long-term World
8. Change
9. Birds
10. Diving

FILE UNDER:
INDIE -> LOFI -> BOSSA-INDIE

FFO:
Yo La Tengo, David Byrne, Gastr Del Sol, Japan, Paul Simon

More from Listen To Girl