Background
Tigernet logo
Getimage id14356
153692

Nadir

Vinyl
€20.57
File under: 
Metal

Vinyl: 

EAN: 

7041889507535

Catalog number: 

TOB0001

Release date: 

22.03.2019

Info: 

Monograf slipper sitt debutalbum «Nadir»; en inngående meditasjon over lengsler og begrensninger i vår materialistiske verden

Monograf kombinerer på unikt vis post-rock med den mørkere delen av norsk folkemusikk og har satt seg fore å skape et norsk rockesound uten oppbrukte klisjeer. De har eksistert i undergrunnen i Oslo i mange år, og har brukt lang tid på å smi frem sitt debutalbum.

Plata er innspilt og produsert av låtskriver Erik over en fireårig periode i bl.a. en kirke, et samfunnshus, en kunstskole, to studio og en rekke forskjellige leiligheter i Oslo.

Nadir betyr bunnpunkt. Plata er en lengre meditasjon over pengenes makt over oss. Nyter vi det? Tilber vi pengenes makt? Hva er konsekvensene? Jorda vår er liten, og den koker, og alt vi gjør har konsekvenser langt utover det vi selv ser. Alt skal gå fort og effektivt, men kan vi finne tilbake tålmodigheten? Finnes det verdier man ikke kan sette en pris på?

Felens forvrengte ljom over et desperat og øde musikalsk landskap maler disse bildene, men forteller oss også at det finnes håp. Det er stor variasjon i lydbildet; tyngre låter med mektige crescendoer og forløsninger, men også nære og nedstrippede låter der teksten havner i fokus. Bandet er inspirert av obskure storheter som Godspeed You Black Emperor, Grails og felespilleren Nils Økland.

Tracklist: 

TRACKLIST:
01. Grails
02. Nadir
03. The Golden Calf
04. Intermission
05. Horde
06. Ned i vester (LP only)