Background
Tigernet logo
Getimage id14358
153734

As The Waters Cover The Sea

CD
€11.09
File under: 
Pop/Rock

Label: 

CD: 

EAN: 

7090005769944

Catalog number: 

UMPFEL2

Release date: 

12.04.2019

Info: 

As the Waters Cover the Sea markerer Umpfels andre fullengder, siden 2015-debuten Cactus. Karmøy-duoen Sjøen/Vikingstad er tilbake som drivkraft for produksjon, låtskriving og innspilling, med fokus på å bringe frem et variert spekter av musikk som formidler deres lidenskaper så ærlig som mulig.

På det musikalske planet strekker inspirasjonsbordet seg fra moderne prog-rockere Haken, Leprous og Opeth, til fusjonskrefter Snarky Puppy og Tigran Hamasyan. Hver låt på albumet bærer sitt eget preg, av et fokus på å la hver komposisjon formes etter sine behov. I tro til prog-rocken, vandrer musikken på ‘As the Waters...’ gjennom et variert, kreativt og episk lydbilde, og tar lytteren med på en reise gjennom samtidens utvikling av stilen. Tekstlig omfatter albumet temaer som dommedag, åndelig krigføring, menneskelig verdi, og kritiske vurderinger av postmoderne tanker.

Med på albumet er flere gjester, da spesielt Ole Børud (Extol, Fleshkiller), samt polske gitarvirtuos Jakub Zytecki, begge medvirkende gjennom gitarsoloer. Hollandske Tymon Kruidenier (Cynic, Exivious) og norske vidunder Morten Georg Gismervik bidrar dessuten til soloer. As the Waters Cover the Sea har musikk for de fleste smaker.

Tracklist: 

1. Burning Water
2. Sphere of War
3. What Else
4. Shofar
5. Peddler of Words
6. As the Waters Cover the Sea
7. Omnia
8. Glass Score
9. Transcend
10. Tree
11. Rosetta