Background
Tigernet logo
Getimage id19669

Lisbon Lights

Vinyl
€17.13
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889508334

Catalog number: 

ES087

Release date: 

22.11.2019

Info: 

Soft Ride følger opp 2017s Burgundy med høstslippet Lisbon Lights. Duoen, kjent fra blant andre Bloody Beach, Electric Eye og Action Tension & Space, gir ut platen på Eget Selskap. Soft Ride blir det siste tilskuddet til labelets allerede velkjente indieflora som fra før består av band som Great News, Silja Sol, Hjerteslag og Evigheten.

Der Morgenbladets Ando Woltmann omtalte førsteskiven som en hyllest til den alternative sommerplaten, fulgte VGs Tor Martin Bøe opp med at «Om du bare skal ta med et norsk album på ferie i år - vær så god.» I Bergens Tidende skrev Alisa Larsen at «Det har vært særlig fokus på Soft Ride som et «solskinnsband», kanskje fordi deres musikalske landskap rører borti americana, med døsige gitarriff og erindringer av livet på veien.»

Førstesingelen «Soft Ride» var listet i seks måneder på NRK P13 og tredjesingelen «The Sun in Her Eyes» nærmer seg 700.000 avspillinger på Spotify og havnet godt inne på Spotifys topp 20 helgen den kom ut. Nedslagsfeltet har så langt vært størst i USA og Storbritannia, der nye lyttere jevnlig trykker Soft Ride til brystet.

Når sommerbandet Soft Ride gir ut «Lisbon Lights» i høst, hvordan skal vi tolke det? «Det er vel litt tilfeldig», sier vokalist Arne H. Tjelle. «Men jeg tror det er viktig for oss nordpå å beholde sommeren inne i oss selv hele året, selv insisterer jeg ofte på å gå i shorts og T-skjorte, drikke Blå Farris og høre på «Idyll» til langt uti september og det er jo strengt tatt muligens innafor, det kan jo hende vi snakker om en indian summer sant, og den har vel ingen klar avslutning. Jeg pleier å si at sommerens terminalfase er en sosial konstruksjon.»

«Lisbon Lights» er spilt inn i Øysteins Brauts studio i Oslo og i Broen Studio i Bergen. Braut har også virket som produsent, Anders Bjelland har mixet og Alex Gordon har mastret platen i Abbey Road.

Tracklist: 

1. Lisbon Lights
2. Out West
3. Half-Awake
4. Wasteful Nights
5. The Hardest Part
6. Leaves
7. Always Enough
8. Rosie
9. Silver Lightning
10. Strange Life