Background
Tigernet logo
Getimage id19684
154366

Sometimes I Walk And Listen To Myself Lp

Vinyl
€19.32
File under: 
Pop/Rock  ›  Folk  ›  Indie

Label: 

Vinyl: 

Catalog number: 

POP021

Release date: 

29.11.2019

Info: 

Fungal er et band fra Trondheim som gir ut debutalbumet «Sometimes I Walk and Listen to Myself» 29. november 2019 (Pop-Eye Records & Entertainment).

Gruppen består av Per Fikse og Asle H. Kiran (Softcocks, Fastened Bulbous), Hans Stenøien (epinastic movements, HS & Sugarfoot) og Ingvald Andre Vassbø (Juno, Kanaan m.m.).

Albumet er produsert av støyveteran Lasse Marhaug, mikset av Simon Gare, og spilt inn delvis i Pop-Eye studio, delvis i Øra Studio i Trondheim (med Karl Klaseie og Kristoffer Hylland Skogheim som teknikere).

Lydmessig og musikalsk plassert et sted mellom The Beatles og Captain Beefheart, kan musikken best beskrives som alternativ pop/indie-pop - tidvis melodisk og til tider støyende (ofte på samme tid) med låtstrukturer som både er rett-frem og mer utsvevende. Av referanser kan nevnes Yo La Tengo, The Chills, Prefab Sprout og Pere Ubu. Det store spennet i den musikalske fargepaletten holdes likevel sammen av en fokusert og tett produksjon. Lett å like, vanskelig å glemme og umulig å ignorere.

«Sometimes I Walk and Listen to Myself» er popmusikk som kommer med en viss motstand. Det fine med en god sang (kom igjen, bare si det: skjønnheten med livet) gjennomsyrer alt. Men ikke uten den bittersøte fornemmelsen av tidens gang. Slutter alle historier bra? De burde det. Men igjen, hvem vet med sikkerhet. Ikke Fungal.

Tracklist: 

Side A:
1. Below
2. Scratching The Surface
3. Vengeance is Mine
4. Angel KO
5. The Great Confusion
Side B:
1. Louise
2. I See Nothing
3. Nola
4. Sombre Fungal II
5. The Dark Bear
6. The Greatest Gift