Background
Tigernet logo
Getimage id20451
154657

Koss Havna Me Her?

Vinyl
€24.15

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889510139

Catalog number: 

KOOL02

Release date: 

21.08.2020

Info: 

Bergen Mandolinband kan etter snart 20 år under radaren med rette kallast eit sakte-veksande-band. Men som alt som veks sakte blir brennverdien desto betre. Det nyaste albumet luktar fantastisk av kjerneved!

På plata ”Koss havna me her?” forsøker bandet å finne ut av, ja, nettopp det. Gjennom titlar som ”Ferdig med Hans”, ”I helvetes flammer”, ”Speletryne” og ”Kjørbar stand” utforskar dei livets både lyse, og meir bitre sider. Bandet til forfattar Gaute M. Sortland forsøker å svare på kor det heile starta og kva som skjedde, og kva som stadig skjer, undervegs.

Musikalsk drar det seg stadig lenger sørover, i Cajun/Creole-landskapet. Melodiane er stort sett tradisjonelle og er henta direkte frå Louisiana av folkemusikar og felespelar Olav Christer Rossebø. Dei melodiane som ikkje er tradisjonsstoff er laga av Sortland. Musikarane er elles kjend frå diverse band som Lady Hardanger, Frøkedal og familien og I was a King. Produsent for både singelen og det kommande albumet er Anne Lise Frøkedal.


Konserter:

27. august Haugesund folkebibliotek
5. september Riksscenen for folkemusikk, Oslo
30. oktober Bergen offentlege bibliotek
31. oktober Fjæra B&B, Etne

Details: 

FOCUS TRACK: Speletryne

Tracklist: 

1. Rundt og rundt i baren
2. Ferdig med Hans
3. Kven skal rydde opp
4. I helvetes flammer
5. Å, beibi det er sant
6. Koss havna me her?
7. Speletryne
8. Maury river blues
9. Matsangen
10. Kjørbar stand

More from Bergen Mandolinband