Background
Tigernet logo
154964

Sillajass

Vinyl
€28.63

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041881000058

Catalog number: 

TBC2002

Release date: 

16.10.2020

Info: 

«Sillajass» har alle forutsetninger for å bli stående som en av årets mest organiske og velklingende musikalske opplevelser, deilig fordelt over 4 vinylsider.

Ikke er det jazz og ikke er det vel reinspikka pop heller, men noe melodiøst, levende, rytmisk og velspillende som står støtt på egne ben, med en fokusert musikalsk signatur tilhørende Odin Staveland.

«En helt spesiell debut», «føles virkelig som om det er skrevet for hånd», sprenger lytterhorisonten og den jevne popforståelsen» var noen av tilbakemeldingene da kritikerne skrev om Odin Staveland‘s debutalbum mellom husene i 2015. 5 år, 765 konserter med Vamp og andre, 13 utgivelser som produsent og komponist senere er det på tide å være seg selv igjen.

Albumet Sillajass er en viderespinning på hans bestillingsverk for Sildajazz i 2019. Verket fikk strålende anmeldelser på åpningskonserten og ble trukket frem som festivalens høydepunkt foran artister som Madrugada, Sigrid, og Hedvig Mollestad av Haugesunds Avis. Inspirert av opplevelsen fortsatte Staveland å skrive i den samme musikalske verdenen og endte opp med å gjøre en studioinnspilling løst basert på verket som ble fremført.

«Dersom jeg hadde hatt en diger dram skulle jeg gitt verden den deiligste bakrus. Sånn er denne greia fra Odin», skriver poet og journalist Tom Stalsberg i forordet til dette deilig abstrakte popalbumet som er spilt inn i ABCstudio, mikset av Kjetil Ulland og mastret av Grammy vinner Emily Lazar (for lyd på Becks Colours album).

Medvirkende musikere:

Odin Staveland

Thomas Dahl

Chris Holm

Kjetil Dalland

Kjetil Møster

Håvard Funderud

Are Ovesen

Aksel Ø. Røed