Background
Tigernet logo
Fristil

Fristil

Vinyl
€20.57
File under: 
Pop/Rock  ›  Post rock

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889510672

Catalog number: 

ES140

Release date: 

03.09.2021

Info: 

"Instrumental musikk har alltid vært en stor favoritt. Den krever noen annet av lytteren som gjør at en hører på samspillet som en fortelling i likhet med teksten i musikk som inneholder tekst og sang. Det har vært veldig inspirerende å jobbe med fokus på instrumenter som hoved-solister, og prøve å finne melodier som passer til de forskjellige instrumentene. Innspillingen ble først gjort som grunnkomp (med piano, bass og trommer), i etterkant spilte musikerne inn forskjellige melodier over kompet og til slutt ble det lagt pålegg rundt melodiene musikerne hadde skapt. Dette ble en ganske fri måte å lage musikk på som går igjen for hele innspillingen av platen, derav navnet Fristil.

Sporene inneholder mange forskjellige instrumenter hvor målet var å skape variasjon – bruk av forskjellige instrumenter og forskjellige innspillingsrom er bevisst brukt for å endre stemningene i lydbildet. Noe av musikken er spilt inn på kirkeorgel i en kirke (Indre Arna kirke), og om en hører godt etter fra første parti kan en merke hvordan rommet (romfølelsen) i lydbildet endrer seg når kirkeorgelet slutter og andre instrumenter tar over som hovedinstrumenter.

Musikken er inspirert av komponister av folke- og jazzmusikk verden rundt, og laget på nylonstrengs-gitar, piano og lapsteel. Platen er innspilt i Broen studio (Bergen), Pooka studio (Oslo) og Indre Arna kirke 2019–2020. Utøvere, teknikere og cover-kunstnere er i alderen 14–47 år. Takk for at du vil høre på – vi håper du liker musikken." - Erik Bringsvor

Tracklist: 

1. Første time
2. Pullankujal Dobbel Roots
3. Modular Harpen
4. Fristil
5. Migrapolis Blues
6. Så mange å huske på