Tigers årsbestelister 2019

Christer

Tuvaband – I Entered the Void LP
På tampen av året kom årets overraskelse. Tuvaband balanserer hårfint mellom shoegaze og visesang, med en popsenibilitet av de sjeldne.

Friendship – Undercurrent LP
Japan kan kaos, men tilogmed detta er nærmest sjokkerende. Defenisjonen av ondskap flettes inn i det mest kaotiske uttrykket man kan tenke seg, og ingenting er bedre enn det.

Coffins – Beyond the Circular Demise LP
Japan kan også bekmørke. Dødmetallegendene i Coffins ga ut sitt første album på seks år, og denne gangen er det litt mer reindyrka death midt inni den mørkeste doomen man kan se for seg.

Ingrid

Jenny Hval – The Practice of Love
Bare låtene “Accident” og “Ashes to ashes” gjør denne skiva til en av årets beste.

DIIV – Deceiver
Fordi vegger av gitarmelodier er like diggbart idag som da Slowdive herjet kassettspilleren min på 90-tallet

The Secret Sound of Dreamwalkers – Whirlwind
“I do know the story” og “Whirlwind” har jeg hørt på minst en gang per dag gjennom høsten. En variert og fantastisk skive som ble lydsporet til 2019 for meg.

Trygve

American Football – LP3
Solid utgivelse fra en av sjangerens mest definerende band. Her venter derimot ingen bråvendinger eller enorme klimaks, men heller en behagelig reise som fører en gjennom ubenektelig melankolsk tristesse. Årets skive som vokser for hver gjennomlytting.

Halshug – Drøm
Dansk hardcore trio som vet å høste det de sår. Sammenliknet med Blodets Bånd (2015) og Sort Sind (2016) får vi denne gangen presentert en betraktelig seigere og mer urovekkende lytteopplevelse til stor effekt. Årets mest konsise videreutvikling.

Frail Body – A Brief Memoriam
Ektefølt maktdemonstrasjon fra årets beste screamo band. 2019 har utvilsomt vært et bra år for det amerikanske plateselskapet Deathwish, men med signeringen av Frail Body toppet det seg. Perfekt balansert aggresjon og emosjonell oppriktighet. Årets beste nyoppdagelse.

Imingen

Cult of Luna – A Dawn to Fear
Ingen over, ingen ved siden. Cult of Luna har tatt med seg alt som gjør bandet så bra som det er og skrudd det sammen til årets beste album. Den mest besøkte delen av vinylsamlinga har fått nok en god grunn til å la fingrene stoppe på C.

Sâver – They Came With Sunlight
Et album som bare har vokst gjennom hele året og som er så å si umulig å legge fra seg. Stødig og massiv med et deilig driv som drar deg gjennom en skive som aldri blir kjedelig.

Lumen Drones – Umbra
Sammen med årets første snøfall kom denne skatten fra Haugesund. Fantastisk miks av folk og post-rock servert av medlemmer fra The Low Frequency in Stereo + Nils Økland

Jørn

Angel Du$t – Pretty Buff
Powerpop/pop-punk-skive som treffer meg midt i guilty pleasuren min. Sjeldent jeg har fått så mange spørsmål om hvilken skive jeg spiller, både på jobb og på fest. Denne skiva høres ut som det uekte kjærlighetsbarnet til Lemonheads og Blink-182.

girl in red – Beginnings
Jobber man med musikk (og kanskje særlig på Tiger), blir man fort litt skeptisk til hype. I tilfellet med girl in red er det heldigvis velfortjent. Utrolig fine tekster pakka inn i solid indie-musikk.

Pup – Morbid Stuff
Årets desidert beste album for min del. Punk med akkurat passe mye cheezyness, attitude og humor blandet med en vanvittig god produksjon til å gi meg trua på at denne sjangeren fortsatt har mer å by på. Låttekster om alt fra sataniske ritualer til hvor jævlig det er å prøve å leve sunt. Noe for alle, med andre ord.