Sjappesnakk: Golden Core

Norrøna-Doom-duoen fra Ammerud har gjort seg bemerket både her i Norge, og i det store utland. Golden Cores andre, “Fimbultýr” skive, settes i hyllene i dag, og i den anledning har vi slått av en prat med dem.

Release i dag! Hvordan føles det?

Endelig. Litt deilig, men samtidig litt skummelt. Tørr nesten ikke å sjekke telefonen om det har kommet noen anmeldelser. Tenk om det blir total slakt. Vi er veldig spente på om noen i det hele tatt gidder å høre på skive. 

Dere har jo allerede fått mye god omtale for Hrafnaspá og Villist Vættir, hvilken låt er dere mest fornøyd med, per nå?

Det er vanskelig å gjøre forskjell på ungene, vi er ganske fornøyd med alle sammen, men Buslubæn er nok den låten vi er mest fornøyd med på albumet. Den kom veldig naturlig og klar når vi begynte å jobbe med den.

Det er ikke mange på deres alder som har sluppet to album, merker dere noe til sjalusi hos klassekamerater?

Tviler på at det er så mange klassekamerater som har fått det med seg hva vi driver med egentlig. Ungdom flest på Grorud er lite interessert i rock eller musikk generelt. I hvert fall ikke metal. Vi får veldig lite kommentar fra de på samme alder og har alltid vært litt outsidere på Ammerud. Tror de gir litt faen.

Dere har spilt på Øya, Bloodstock, Klimabrølet og varmet opp for Napalm Death, for å nevne noe. Hva vil dere si har vært høydepunktet?

Alle de tingene du nevner der har vært veldig kult. Klimabrølet med Agnete og Lars var utrolig stort. Men av alle festivaler vi har spilt på i sommer var nok Midgardsblot høydepunktet. Det er på alle måter en bra festival, med sterke bookinger og flotte produksjoner. Horns up for Runa og Vicky som klarer å lage noe helt spesielt. Ellers har det vært mange høydepunkt de siste årene. Norðanpaunk-festivalen på Island der vi har spilt to ganger tidligere er utrolig kul festival å spille og være på.

Hvilke band har inspirert dere mest?

Vanskelig spørsmål. Mye musikk som har inspirert oss hele veien. Blir litt tilfeldig dette, men Ulver, Mastodon og Sepultura kommer opp i hodet akkurat nå. I morgen kan det være noe helt annet.

Har dere noen skiver dere vil anbefale til våre lesere?

They Came With Sunlight med Sâver, The Assassination of Julius Caesar av Ulver, og Misanthropical House med The Good The Bad And The Zugly. Shit som faen som vi gleder oss til ny Zugly-skive. Bra saker.

Golden Core på Tigernet