Sjappesnakk: Gold Celeste

Det psykedeliske pop-bandet fra Oslo er i dag aktuelle med sitt nye album The Gentle Maverick. Vi har vært så heldige at vi har fått snakket litt med trioen.

Nytt album på trappene! Er dere spent på mottakelsen?

Den nye platen er jo litt annerledes enn den forrige, så vi er veldig spente på om folk som likte den forrige platen også liker denne. Det er jo hele fire år siden The Glow ble sluppet, så mange gleder seg til ny plate, oss inkludert!

Hvordan ble Gold Celeste til?

Alle møttes over noen år i Trondheim hvor vi fikk utvikle sound og låter i et studio Simen jobbet i. 

Har dere jobbet annerledes med  The Gentle Maverick enn dere gjorde med The Glow?

Begge platene er spilt og mikset av bandet selv. The Glow-opptakene, som ble spilt inn i Trondheim, ble sendt igjennom en haug av bånd og duppeditter i etterkant av innspilling, mens lyden av The Gentle Maverick ble stort formet i innspillingsprosessen. Denne gangen løsrev vi oss helt fra click-tracks og lot tempoet fare sin egen naturlige vei, mens vi tracket live på en 8-track spolebåndsoppaker.


Dere har jo spilt litt konserter i utlandet, i tillegg til her hjemme. Merker dere store forskjeller på det norske og det internasjonale publikum?

Promillenivået er mye høyere i Norge! Bare hyggelig at folk møtes og vorser før konsertene, men det fører jo til at folk fjaser litt mer og prater med hverandre under låtene, spesielt de rolige låtene. Da må vi justere settene med litt mer energiske låter og mindre prat mellom låtene. Vårt inntrykk er at i andre land så kjøper folk billett for å gå på konserten, ikke for å ha et sted å drikke. Da får man et publikum som responderer bedre når man snakker og er mer til stede under konserten. Som supportband i Europa, så er det også veldig kult at stort sett alle møter opp og ser supportbandet før hovedbandet.Ellers kan vi nevne at belgiere er nesevise og nederlendere er kjempehyggelige, bare sånn helt objektivt sett.
Helt til slutt, favorittplata deres i 2019?

Petter synes Weyes Blood sin Titanic Rising er bra. Fieh sin Cold Water Burning Skin er også meget bra (plusspoeng for å være norges beste liveband). Eirik synes at den nye platen til Lee Fields er prima og feirer plateslippet med Lee Fields-konsert på slippdagen!

Gold Celeste på TIGERNET