Sjappesnakk: Astrosaur

Astrosaur viser frem Obscuroscope
Foto: Steinar Glas

Siden utgivelsen av Fade in // Space Out har den Oslobaserte instrumentalrocktrioen Astrosaur turnert både her i Norge og i det store utland. I dag kommer bandets andre skive, Obscuroscope, og i den anledning har vi slått av en liten prat med dem

Gutter, dere slipper deres andre skive, Obscuroscope i dag, hvordan føles det?

Det føles veldig bra! Vi spilte den inn i november i fjor, så det blir fint å endelig få gitt den ut. 

Hvordan jobbet dere med andreskiva? Gjorde dere noe annerledes enn sist?

Selve skriveprosessen var ganske lik som på førsteplata, men vi hadde kanskje en litt annen tilnærming til produksjonen i studio denne gang. På den forrige plata spilte vi i utgangspunktet inn alt live. Denne gangen var vi ikke redde for å spille inn instrument for instrument eller legge til overdubs på partiene som krevde det. Nytt for denne plata er også at vi begynte å jobbe med Kim Lillestøl, som har gjort en fantastisk jobb med innspillingen og miksen av albumet. Vi er veldig fornøyd med resultatet, og opplever at det låter nærmere slik Astrosaur låter live. 

Dere har jo spilt en del konserter, både her på berget og på kontinentet. Er det stor forskjell på konsertpublikummet her hjemme og ute i verden?

Overraskende lite. Hvis du er interessert i en spesifikk nisje, som for eksempel det vi holder på med, har du sannsynligvis mange av de samme referansene som alle andre som er interessert i det samme – uansett hvor du kommer fra. Det er bare fler av dem i utlandet. 

Kosmonauten Yuri Gagarin, mannen bak uttrykket «poyekhali», var visstnok bekymret for at han ikke skulle ha nok pølse og vodka i romfartøyet. Hvilke to ting ville vært viktigst for dere, om dere skulle gått i bane rundt jorda?

Skulle vi holdt oss i matens rike, måtte vi gått for en pizza margarita eller noe sånt, kjørt i blenderen og servert på tube. Det er mye lettere å innta i null gravitasjon. Ellers hadde det vært helt katastrofe om ikke romfartøyet var utstyrt med en kikkert, så vi hadde nok tatt med det, bare for sikkerhets skyld. 

Helt til slutt, hvilken låt fra Obscuroscope er favoritten?

Det forandrer seg hele tiden, men i dag sier vi Supervoid. 

Astrosaur på TIGERNET