Sjappesnakk: Hester V75

Introspektiv og ærlig hiphop har lenge vært noe vi kan assosiere med Bergen, men hvem kunne forutse at Bergen; Regnets By også ville komme med ei plate som oser av sol og sommer? Med sin tredje skive slipper Bergenskollektivet HESTER V75 solen inn i hjertene og stuene våre. Åtte kutt som lukter solkrem er nok til at vi i Tigerhulen vil ha svar på noen uhyre viktige spørsmål

Flere kunder i butikken plukker opp skiva og lurer på bandnavnet. Hvor kommer navnet fra og hva var tanken bak det?

Hehe, spørsmålet alle stiller. Navnet har egentlig veldig liten betydning for oss. Da vi først skulle publisere musikk kom vi på at vi måtte kalle oss noe. Det var da Valdemar og Ingo ble påminnet en episode på Hovefestivalen året før. Valdemar latet som han spilte i band for å imponere noen jenter, og Hester var den eneste tittelen han kom på i farten. Så da ble det det. Men vi må innrømme at vi har blitt glad i navnet med tiden. Hester er jo veldig fine dyr.

Dere har gitt ut tre skiver på like mange år. Har det vært noen forskjell i framgangsmåten på de forskjellige?

Hvert album har egentlig kommet til på vidt forskjellige måter. Den eneste likheten er nok at vi har måttet reise vekk fra byen for å klare å konsentrere oss. De to første albumene ble til på hytten til Ingo, mens Dolce vita ble skapt på ferie i Italia i fjor sommer. Vi har nok vært avhengige av å lage de to første albumene for å ende med det siste. På første platen lekte vi oss veldig, mens vi profesjonaliserte og fant lydbildet vårt mer på andrealbumet. Den tredje utgivelsen er nok en kombinasjon av begge deler og blir derfor den mest stilsikre (i våre ører).

Helt til slutt må vi bare spørre; Hva synes dere om politihester?

Snut er snut!

Hester V75 PÅ TIGERNET