Sjappesnakk: Brillejesus


Herrrlig Stavanger-skrangel melder sin ankomst på vinyl i dag, i form av Brillejesus. Underfundige betraktninger om samfunn og familieliv på et teppe av Dino’ og ‘Doh-inspirerte toner. Slikt liker vi på Tiger! Vi huket tak i den syngende seksstrengisten Ebbe for å grave litt i plata og hva ellers av plater bandet liker.

Hva kommer egentlig navnet Brillejesus fra? Har det noen sammenheng med deg, bibliotekar-Ebbe, bak mikrofonen?

Mulig! Hele bandet er jo ganske så brillefine!  Jeg tror alle som har vokst opp med briller på nesen har fått høre «Brillejesus» noen ganger, ikke alltid så hyggelig. Nå tar vi det tilbake, litt inspirert av navnevalget til Sløtface må vi si! 

Debutplata deres treffer et Norge midt i valgkampens hete, og med tekster om bompenger, kommentarfelt og UDI prøver dere ikke å styre unna politikkens verden heller. Hvis Brillejesus har et budskap, hva er det?

Må parafrasere et svar fra Bård Tuftes visesanger i Ut i vår hage 2: «Jeg synger det jeg ser».   Da jeg endelig fant ut at det var mulig å skrive sanger på norsk var det umulig å forbigå helt drøye ting her i vår verden.  Sånn sett er det bra hvis plata kan funke som et vekkesignal for flere av oss som har sovnet i timen. Mulig at det forsvinner litt i selvironi men vi gjør så godt vi kan.

Fortell om ei norsk plate dere digger fra de siste fem årene.

Her måtte vi grave dypt. Det finnes mange fine enkeltlåter her og der, men virkelige bra hele album er sjeldnere.  Vi digger veldig den selvtitulerte debutplata til Undergrünnen fra 2015! Det var en lykketreff for Pål Jackman å spille sammen med bassisten og trommisen fra the Low Frequency in stereo, de tre lager et sant svirr!  De gjør sin egen greie, plata rocker og er rent hypnotisk til tider. Dritfett live er det og! 

Bonus: er det ei Madball-tskjorte vi skimter på bandbildet deres, eller? Finnes det noen underliggende New York Hardcore-fakter i skranglevisene deres?

Trommisen er punker (ja, han med Madball-skjorta) og selv om trommingen ifølge ham selv ikke er direkte inspirert av hverken Mike Justian (Madball) eller David Sandström (Refused), så ligger det nok noe hardcore-inspirasjon her og der! Vi andre i bandet nyter også gjerne et bra punkeshow når det byr seg!   

BRILLEJESUS PÅ TIGERNET