TIGERTIPS: FOX DEVILS WILD – THE BEAT OF CONFORMITY

foxdevil

Dæsken, hva var det som traff oss der? Fox Devils Wild er et band det har vært mumla om rundt i det underste av undergrunnen et par år, men det er først nå det endelig stakk et skamklipt hode opp til oss her på gateplan og overleverte oss noen eks av tyskernes blodferske The Beat Of Conformity. Og for en fest av ei skive! Tenk at noen streetpunks på et eller annet vis har rappa synthen til Gary Numan. Siden øver de passe mye og lager dans i kjelleren på det okkuperte huset de bor i, med en form for – øh – “old school-new wave”, som uomtvistelig henleder tankene på det gærneste fra Forbundsrepublikken på starten av åttitallet, samtidig som det svinger fett, og til overmål låter relevant for 2016.

The Beat Of Conformity gjør at du både vil slåss og kline, og som seg hør og bør er den innspilt et band som veit hvem som fortjener en koz og hvem som fortjener et klapz. Skiva er gitt ut med tung assistanse fra Oslo-labelen Byllepest, som alltid har vært flinke til å hente fram svært varierte greier fra DIY/anarkopønk-scena i Europa; det være seg hviterussisk grindcore, kroatisk punk´n´roll, irsk crust eller som nå: herlige Fox Devils Mind.

På Tiger kjente vi ikke vår besøkelsestid godt nok når de gjesta Barrikaden ifjor høst; og mens vi venter på at gode krefter skal skipe dem tilbake til byen for en ny konsert går vi agurk til denne plata.

FOX DEVILS MIND OG ANDRE KULE BYLLEPESTGREIER PÅ TIGERNET

Skjønn tegninga med en smakebit fra forrige skiva her: