UKAS ALBUM: CULT OF LUNA & JULIE CHRISTMAS – MARINER

cultof_mariner
(Disclaimer: Ikke det at fotokunst er vårt spesialfelt, men det lysgreiene på coveret skal være sånn; vi driver og leser oss opp på astrologi og sfærisk musikk og alt sånn for å tolke det as we speak)

Umeå har produsert en MEGET pen rekke band de siste par tiåra. Meshuggah og Refused er de to åpenbare; men så har vi fuckings Cult Of Luna, et definerende post-metalband som gjerne nevnes i samma åndedrag som sjølveste Neurosis, og som i skrivende stund har holdt på i atten samfulle år. Etter å ha pakka og postlagt et tresifra antall kilo av denne plata til en utålmodig ventende fanskare over den ganske kloden, skulle egentlig mye tilsi at vi på Tiger er dritlei hele Mariner. Det er vi ikke. Den er jævlig bra.

I fjor høst digga vi hardcore-crewet Riwens The Cold (trykk
HER for å lese hva vi skreiv om den). Der var sterke krefter fra Månekulten tungt involvert, og seinere på året kom en delikat split-12er med alliansepartnere fra det svenske nord, The Old Wind. Og i et par år har vi nidigga Vertikal, sammen med en jevn strøm av godfolk i sjappa som tropper opp for å sikre seg sitt eksemplar.

På Mariner gjør bandet en feit og overraksende genistrek ved å involvere den fantastiske amerikanske vokalisten Julie Christmas, som de innvidde vil kjenne fra tidligere band som Made Out Of Babies, Battle Of Mice, såvel som sologreier. Samspillet mellom Christmas og resten av bandet, ikke minst med sanger Johannes Persson, låter kuler og krutt. Det er desperat og utfordrende, men vakkert. Sludga og dvelende, men aldri monotont; låtene er bemerkelsesverdig variert. Det bys på en ildstorm av riffing og spinnvilt komp, der kaoset truer, men hvor Cult Of Luna & Christmas hele tida har full kontroll. Og produksjonen er plettfri.

Skiva kommer i opptil flere farger og innpakninger, og vi anbefaler at folk som liker metalen sin tung som uran går til anskaffelse av iallfall én variant!

CULT OF LUNA PÅ TIGERNET

Jammen så hør den låta under da!