UKAS KLASSIKER: DE LA SOUL – 3 FEET HIGH AND RISING

delasoul

Sjøl om det går mye i punk / hardcore / indie / metal og sånn har vi en liten, men velkuratert hiphop-reol her på Tiger, og nå som Soldiers of Rakim har begynt å patruljere gatelangs er vi nødt å chickety-checke om greiene våre er på stell.

Og det er i den forbindelse vi gjenoppdager denne utsøkte delikatessen; mesterverket 3 foot High & Rising fra 1989. “Jazz rap” kan fort føles litt flinkis, familievennlig og hippie-irriterende, spesielt med De La Souls samtidiges maskingeværsmatring i det andre øret. Men når det er gjort med den preisisjonen, munterheten og udiskutable arsenalet av skills som på denne skiva får heller både lillebror, svigermor og tantungen bare komme.

Skiva skulle bli en av de definitive i hiphop-historia, for ikke å si musikkhistoria overhodet. Hør den og la kampen mot fuckboys fortsette.

DE LA SOUL PÅ TIGERNET

Kjenn på denne: