TIGERTIPS: PAAL NILSSEN-LOVE – News From The Junk Yard

a2260682977_10

En kan snu og vende på ham alle veier, Paal Nilssen-Love har ikke noen latside å ligge på. For noen par uker sida blei de ti beste utgivelsene hans i 2015 (!) kåra av
Deichmanske
sin utmerka musikkblogg, og blant dem var “News From The Junk Yard”, som blei gitt ut helt på tampen av fjoråret og som nylig fant veien inn i sjappa vår også.

De fleste er vant til å oppleve Nilssen-Love der han sitter på trommestolen, i band som The Thing, tidligere Atomic, Offonoff – for ikke å glømme hans behemoth av et orkester – Large Unit, samt et utall samarbeidsprosjekter av kortere eller lengre varighet. På denne plata har han reist seg og rota fram alskens perk-stæsj han har raska med seg gjennom sin evige turne gjennom alle verdensdeler. Han inviterer lytteren til å bli med på en aural reise hvis assosiasjoner kan ta en fra et mystisk øst-asiatisk tempel med gonger og greier, via det som i noen sekunder høres ut som et barn som går bananas med kjøkkenservise, før en plutselig havner i en rudimentær jam-session i Addis Abeba. Noen ganger nakent og nedstrippa, andre ganger høres det ut som tjue folk er i sving; improvisert, men aldri tilfeldig.

“News From The Junk Yard” er intens og krevende og aldri spesielt vakker. Likefullt er det en besnærende og svært interessant demonstrasjon av det rikholdige reportoiret til en av landets mest hardtarbeidende og inovative musikere, som Tiger med dette insisterende anbefaler de mest uredde musikk-friksa.

PAAL NILSSEN-LOVE PÅ TIGERNET

Få en vag idé av hva du kan vente deg med dette klippet fra et par måneder tilbake: