UKAS ALBUM: For Pete’s Sake – In Faith And Loyalty

pete_x

Når de første dryppene fra In Faith In Loyalty lakk ut på verdensveven førte det sporenstreks til salig stemning og gjennomgang av ulike mosh-stiler på sjappas intime dansegolv. Fyttifasan, så stilreint hadde ikke de eldste medlemmene av Tiger-kollegiet hørt det bli gjort sida siste halvdel av nittitallet. Den amerikanske kunstneren Banks Violette formulerer det elegant med en tekst i innercoveret: “(…) it sounds like the Hardcore you remember, but (even better) sounds like WHY you listened to Hardcore in the first place.”

For Pete´s Sake har vært en snakkis i et par år allerede, før det viste seg å være hold i ryktene ved noen spinnville konserter i løpet av fjoråret. Nå er skiva her, gitt ut på Maryland-selskapet React!, som de siste åra har stått bak utgivelser med knallband som Give og Mindset.

At det blir litt kneking om gamle da´r er vanskelig å unngå, idet For Pete´s Sake er en 2016-inkarnasjon av Sportswear, og har et punk-rulleblad som strekker seg tilbake til Rectify, Lash Out og Onward, like til den alkoholfrie ursuppa da skateboard var forbudt. Med såpass voksne folk involvert, og det med en tilnærming til musikken som holder seg strengt innafor Kodeksen, er det objektivt sett mye som tilsier at dette kunne blitt platt, klamt og patetisk. MEN DET LÅTER SÅ INNI HELVETE FRESHT! Dette lukter ikke reunion eller reaksjonær retro. In Faith And Loyalty er ikke “The Shape of Hardcore To Come” med synth, ironi, jazz eller fjas, det er “The Shape Of Hardcore”. Punktum.

FOR PETE´S SAKE PÅ TIGERNET

Slutt på skolen og hør “Deeper Praise” her: