UKAS ALBUM: BARREN WOMB – NIQUE EVERYTHING

barrenwomb

Riktigok var sluppet et par frampeik de foregående årene i form av et par singler m.m., men da albumet The Sun Is Not Yellow, It´s Chicken kom i fjor blei folk på opptil flere halvkuler djupt imponert. Et band bestående av kun en gitarist og en trommis kom med ett ramlende og ravende ut av UFFA-huset og leverte heftig noiserock som var aggressiv, kjapp og bråkete, men med en serie twists som gjør Barren Womb til noe helt særeget.

Sjøl om det ikke har gått så veldig mye mer enn halvannet år siden fullengde-debuten, byr oppfølgeren på helt nye finurligheter. Det går fortsatt fet, blytung og støyende moderne hc med emo-elementer (merk at vi her sjølsagt holder oss til den klassiske definisjonen av e-ordet) – men også fyllt av overraskende seige americana/blues-licks. Alt dette med trønder-glimtet i øyet, uten at det glir over i flåsete humorrock – på tross av fortsatt rimelig juicy låttitler som Make Sure You Get Yr Whole Head In Front Of The Shotgun og Man Fucks Burning Goat. Nique Everything er ei plate som umiddelbart høres veldig bra ut, og som bare vokser seg større for hver gjennomlytting. Stående applaus fra Tiger, for ei plate som kommer til å bli en nær følgesvenn inn i det nye året.

Sjekk også ut splitten deres med den glimrende amerikanske trioen Grizzlor som kom for ei lita stund sida.

BARREN WOMB PÅ TIGERNET

Hør en spretten rakker fra nyskiva her: