TIGERTIPS: RIWEN – THE COLD

RIWEN_THECOLD

Hva er greia med at det kommer så uforholdsmessig mange kule band fra Umeå, langt oppi Bottniska Viken og mindre enn Stavanger? Mange blei sittende å måpe etter å ha hørt Cult of Luna– vokkis/gitarist Johannes Persson sitt sideprosjekt Riwen som blei lansert med sjøltitulert titommer i fjor. Der månekulten i ei årrekke har levert seig, sludgy og episk post-metal hopper Riwen fram og slår deg i fjeset i en hurtig slagrekke, med crust/ hardcore som kan minne om en slags kjellervariant av Integrity.

En del vil kjenne igjen vokalist Fredrik fra Totalt Jävla Mörker, foruten bandmedlemmer fra en haug av fete svenske acts, som Demon System-13 og AC4. The Cold fortsetter i samme spor som fjorårets utgivelse og det låter hemskt grymt.

RIWEN PÅ TIGERNET

Sjof Riwen gå bananas live på 090 Hardcorefest i fjor (inkl. konfetti!):