UKAS ALBUM: BEACH HOUSE – DEPRESSION CHERRY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ofte betyr et besøk på Tiger vill moshpit og deilige, svette og nakne manneoverkropper. Men noen ganger kan vi bli fanga i øyeblikk der vi sitter og glor drømmende ut på, og forbi, midtrabatten i Hammersborggata. I de øyeblikka kan det meget godt være Beach House på anlegget.

“Their music explores the sadness of pleasure, and the pleasure of sadness, and with each record they deepen this inquiry a little more”, skriver Pitchfork i deres skamros av Depression Cherry. Og vi kan ikke si det bedre sjøl. I indie-verden blir melankoli irriterende hyppig dyrka som en lettkjøpt måte å skulle representere uforfalska følelser på. Beach House på sin side klarer å presentere det dvelende, det sørgmodige og det lystige med en nerve en ofte savner, hva angår band det er naturlig å sammenlikne dem med.

Den fransk/amerikanske duoen har holdt koken i ti år og etablerer seg med denne plata som stayere i på en prærie der døgnfluene svermer. Plata er gitt ut på sjølveste Sub Pop og er ukas album på Tiger.

BEACH HOUSE PÅ TIGERNET

Hør Sparks fra nyskiva her: