UKAS ALBUM: Jaakko Eino Kalevi – Jaakko Eino Kalevi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deler av staben på Tiger liker å se på seg sjøl som tøffe rockere, som ikke lar seg rive med av alskens elektronisk hipsterræl. Men iblant så sniker det seg noe inn gjennom sprekkene i rustninga og treffer noen spots vi har antakelig har godt av å føle på. Jaakko Eino Kalevi er noe slikt.

Han har bakgrunn fra det ekstraordinært ærlige yrket som trikkefører i Helsinki, og har sida tusenårsskiftet vært aktiv i en rekke musikalske prosjekter i dette vårt noe glømte naboland. De siste åra har han søkt lykke og stimuli i Berlin og gitt ut et par EPer som soloartist, til flust av rosende ord fra musikkinteresserte folk. Med denne sjøltitulerte fullengderen nagler han seg fast som en av de mest interesante utøverne innen… ja, hva skal vi kalle det?

Her er tydelige influenser av ting vi forlengst har slutta å le av fra åttitallet, blanda med postpunk, disco, høyaktuell electronica, drømmesynth og nydelig vokal – alt ramma inn av en uklanderlig produksjon. Sjekk bare fantastiske låter som Say eller Deeper Shadows, som er linka til nedafor.

Dette er en kar som mange kommer til å få øya opp for framover, og inntil det smeller føles det veldig bra å sitte i sporvogna til Jaakki og glo ut på byen.

JAAKKO EINO KALEVI PÅ TIGERNET

Sjekk ut en låt fra skiva her: