UKAS KLASSIKER: Uniform Choice – Screaming For Change

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uniform Choice var av de første banda som hang rundt idet amerikansk hardcore for alvor blei etablert som en særegen disiplin på første halvdel av 80-tallet. Scena i Orange County, hvor bandet trådte sine barne-converse, fortonte seg nok litt for ofte som en mashup av Warriors og American Pie-filmene, iallfall sammenlikna med de europeiske anarkist-vegan-kollektivene. Som en konsekvens av dette inntok UC et fast straight edge-standpunkt, noe som gjenspeiles både i tekstene og den forrykende energiske musikken.

Bandet holdt koken en liten tiårsperiode og gav ut noen udiskutable perler før Screaming For Change, men dette er altså rosinen i soyapølsa: kjapp, stilrein og sinna hardcore, fra ei tid hvor kunstens regler blei skapt. Viktigst av alt høres det jæskla fresht ut den dag i dag.

UNIFORM CHOICE PÅ TIGERNET

Drikk en grønn iste og kos deg med denne: