UKAS ALBUM: BEGLOMEG – Eurokrjem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjupersoners-orkesteret Beglomeg har, gjennom sagnomsuste konsertopptredner og to bemerkelsesverdig solide tolvtommere, på få år bygd seg opp hørensagen som noe helt særegent.

Etter å ha spilt gjennom fullengde-debuten til Beglo’, er det åpenbart at bandet måtte lansere en ny benevelse for å beskrive musikken presist: “eurohope”. Det er grandiost uten å være pretensiøst, det er humørfyllt uten ironisk distanse (jvf. liberal bruk av frihets-sax!) og det er smart uten å være elitistisk. Skiva er en teppebombing med popkulturelle referanser og en orgie i synth, blås og alt som funker generelt. I inkluderingas ånd og milevis fra “if you have to ask, you’ll never know”-attituden som litt for ofte preger det flinkisorienterte musikk-Norge ellers, utlegges eurohope-sjangeren (eller livsanskuelsen?) i essayform i innercoveret på forbilledelig vis.

Riktignok skal ikke Tiger påberope seg vanntette skott mot Fysisk Format, som gir ut plata, men vi vil uhilda hevde at Beglomeg har gitt ut et av vårsemesterets absolutt kuleste album. “Let the power of € run wild on you!”

BEGLOMEG-PLATER OG PARFYME PÅ TIGERNET

Føl på greia her: