TIGERTIPS: RASKE PENGE – HVEM VED? / FRIDAG 7″

hvem-ved-cover

Litt for mange trur at en må omfavne også de mest tvilsomme aspektene ved den jamaicanske dancehall-kulturen for å være “ekte”. Raske Penge derimot, har vært av dem som har gått i bresjen for et progressivt og inkluderende reggae-miljø, og denne jobben har de gjort såpass godt at han og venna hans på god vei definerer scena i København. Dette har gjort at du kan gå bananas på skikkelig bra sessions, fri for låter med homohets og misogyni, og uten at det føles som et snerpete venstreside-alternativ for folk som uansett ikke kan danse.

For det handler jo faktisk aller mest om nettopp dans og moro, dette. Raske Penge og kretsen rundt ham leverer fete tunes med skakke basslinjer, elektroniske riddims og deejaying av beste skuffe. Tiger har oppretta norsk distribusjon fra håndlangere i Kongens by og vil framover føre utgivelser fra vårt slaskete og frigjorte søsterfolk der på andre sida av fjorden. Den ferskeste av disse er sjutommeren “Hvem Ved? / Fridag”, komplett med Crass-referanser og alt en begjære.

RASKE PENGE PÅ TIGERNET

Hør Hvem Ved? her: