UKAS ALBUM: FAITH NO MORE – SOL INVICTUS

fnm_sol_invictus

Jasså du, din krampaktige electronica-hipster; “Faith No More var bedre med Chuck Mosley på vokal, og har ikke gjort noe interessant sida We Care A Lot i 1985.” Vel, stikk og dynk skjegget ditt i bållukt-parfyme og pell deg til Berlin, din dott, for du tar feil.

Det er snart tjue år sida Faith No More ga studioalbum sist, det forøvrig upåklagelige Album Of The Year. Ellers har ikke frontfigur Mike Patton store høl i cv´en etter dette; jvf. Tomahawk, Fantomas, eller enda mer koko ad-hoc prosjekter og posisjonen som platedirektør for Ipecac, med lekkerbiskner som bl.a. Melvins, Dälek og våre hjemlige Farmers Market i stallen.

Singelen “Motherfucker” har allerede vært tilgjengelig en stund og ga en pekepinn på hvor dette skulle bære hen. Det er hardt og punka, det er hyl og skrik, rap og crooning om hverandre, atmosfærisk tagent-spill, ti lag med fuzzgitar og glup avantgarde, som framfor alt lyder det veldig Faith No More´sk. Sol Invictus er effektiv, kort og kontant. Den er leken, aggressiv og gir en deilig slags demokratisk følelse av at riktignok kødder Faith No More med deg, men de kødder veldig med alle andre også.

FAITH NO MORE PÅ TIGERNET

Hør Superhero her: