UKAS KLASSIKER: NASUM – HELVETE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasum var av gruppene som revitaliserte grindcore-sjangeren etter at Napalm Death, Repulsion, Brutal Truth og de andre pionerene, gjorde grunnarbeidet i tiåret før.

Det svenske bandet rakk å gi ut fire knallsterke album før sanger og frontfugur Mieszko Talarczyk blei skylt på havet under den tragisk tsunamien i jula 2004. Helvete representerte et steg videre for bandet etter de innihelvetes crazy Inhale/Exhale og Human 2.0., og kan skilte med storfine gjesteopptredner bl.a. fra Jörgen Sandström fra Entombed og gamle grindfather Shane Embury fra Napalm Death.

Altså, ikke det at det er om å gjøre at grindcore skal være mest mulig tiljengelig, lettbeint eller catchy. Men når den spilles med den graden av finesse som på Helvete, uten å kompromisse med den fæckings brutaliteten som gjorde bandet til det det var, er det bare å lene seg framover å kose seg glugg med funky floorfillers som Living Next Door To Malice, Just Another Hog og sjølsagt Scoop.

NASUM PÅ TIGERNET

Hør Scoop her: