UKAS ALBUM: EAST INDIA YOUTH – CULTURE OF VOLUME

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Når bandnavn med «Youth» føyd inn på slutten skal finne sin rette plass i Tigers hyller, er det jo langt fra urimelig at tankene våre sendes til støyrocken ved Sonic Youth, hardcoren ved Reagan Youth eller reggaen ved Big Youth, og at nykomlingen etteraper en eller flere av disse på et eller annet vis. Bak William Doyles alias East India Youth gjemmer det seg derimot et helt annet fenomen. 

Electronica som sammenvever darkwave og dans uten å mane til slagsmål er sjeldne funn, men blant blokkene på Londons østside var det jaggu en som klarte det. Videre er ikke uttrykket til East India Youth lett å sette en fast merkelapp på. 

Vi skal være nødige med å opprope en ny Brian Eno, men det ligger noe av den samme minimalistiske magien mellom kortene på «Culture of Volume». Selv har William Doyle satt sammen inspirasjonskildene sine i Spotify, og spriket er sprekt. 

EAST INDIA YOUTH PÅ TIGERNET

Sjekk ut ei låt fra plata her: