TIGERTIPS: DØDHEIMSGÅRD – A Umbra Omega

DHG

Vi innbiller oss iblant at vi liker metalen vår best normert: monoton, med blastbeats, tremolo-gitar og skrikete vokal – til nød med en og annen spooky synthintro. Men så harru Dødheimsgård vøtt! Kan en høre for seg Ian Gillan Band spille Darkthrones Total Death, og samtidig forestille seg det som en bra ting?

DHG har alltid tøyd grensene innafor en sjanger som slettes ikke alltid er like nihilistisk basert som estetikken ellers skulle tilsi. Visst får vi hakaslepp av å høre dus skogsjazz-saksofon på ei black metal-skive, men så funker det også som kuler og krutt fra batteriet på Oscarsborg. “A Umbra Omega” er nemlig black metal opphøyd i 2, og en utgivelse en kan forstille seg står i forhold til Marduk, som Marduk gjør til Kiss. Når Hinmannen skal lage fest i Helvete er det dette han setter på nå for tida; det samme gjør vi på Tiger, uten altfor mange sammenlikninger forøvrig.

SJEKK DHG PÅ TIGERNET

Hør en truddelutt her: