Ukas klassiker: King Jammy – From The Roots

jammy

Det kan ikke ha vært spesielt kjipt å henge rundt Lloyd “King Jammy” James og kompisen King Tubby når de bygde sitt første sound system i Kingston i 1962. Sida har Jammy vært en av de viktigste produsentene på den vanvittig sprudlende Jamaicanske musikkscena.

Han sto ved ved spakene når deejay U-Roy sådde kimene til dancehall på 70-tallet og er opphavet til den helt definerende Sleng Teng-riddim’en, som representerte det definitive gjennombruddet for reine digitale beats i reggae-verden.

From The Roots representerer et tverrsnitt av det Jammy pusla med i en særs aktiv periode fra 1977 til 1984, med en særs anseelig rekke artister, som Black Uhuru, Half Pint, Sugar Minnot, Johnny Osbourne og sjølsagt Wayne Smith.

Vi håper jo alle at vi snarlig skal bli vitner til Babylons fall. King Jammy har sørga for et nydelig komp.

  • JAMMY PÅ TIGERNET
  • Føl deg irie med Augustus Pablo: