Ukas album: Large Unit – Erta Ale

large_unit

Når ti av Norges drøyeste frijazzister (+ en svenske) samles i storband, under ledelse av tromme-satan sjøl, Paal Nilssen-Love, veit en at det ikke legges opp til daffe standarder a’la danskebåten.

Noe av det som skaper en god impro-musiker er evnen å leke samtidig som en slipper andre musikere til i tide. Å fange en slik kombo form individualitet og samspill på plate er et kunststykke, og i så måte funker Erta Ale som kuler og krutt. Large Unit framstår som et overveldende demokratisk prosjekt, der det er staka ut en tydelig kurs, men hvor musikerne likefullt gis stort rom for å fristile.

Large Unit representerer “full bombing” som Nilssen-Love sjøl ynder å uttrykke det, men samtidig er bandet bemerkelsesverdig groovy. Skal Tiger plukke fram en favoritt må det nok være sporet Fendika, oppkalt etter yndlingsklubben vår i Addis Abeba.

Erta Ale har fått navnet etter Etiopias mest aktive vulkan; og denne ambisøse firedoble LP-boksen (trippel CD) er ikke mindre eksplosiv en sin afrikanske navnesøster.

  • LARGE UNIT PÅ TIGERNET
  • Hør Fendika her: