Ukas klassiker: Rico – Man From Wareika

rico_wareika

Det er fortsatt mange som ikke har skjønt at punkrock og reggae representerer samma kamp. De kan sette seg i skammekroken og høre på Specials, helt til de er hypnotisert til å finne ut hvem spiller trombonepartiet på “A Message To You Rudy”, for så å ta fatt på diskografien til Rico Rodriguez, The Man from Warieka himself.

Rico begynte sin musikerkarriere på Jamaica på fuckings femtitallet! Seinere har han stukket hornet sitt borti mikken til de fleste legendene øya har å by på. “Man From Warieka” fra 1977 er den ordentlige solodebuten hans, og den eneste reggae-plata som noensinne kom på über-kredible Blue Note Records. Dermed vil enkelte purister savne det skeve lydbildet som preger mange av de andre klassiske platene fra denne tida, men vi vil hardnakka påstå at når det låter så kult som dette, får det bare våge seg. Vi snakker ni sløye, men velspilte ska/roots-intrumentaler av absolutt ypperste klasse. Rico blei seinest obeservert på scena sammen med Skatalites i forrige uke, i en alder av 80. Respekt!

  • RICO PÅ TIGERNET
  • Skank to this: