Tigertips: Scott Walker + Sunn O))) – Soused

soused1

Ny Sunn 0)) skive; en girer seg plystrende opp for intens droning, amplifier-støy og alt sånn stas. Men etter få sekund på “Soused” kicker Roy Orbisons tvilling fra helvete inn på vokal, og en skjønner kjapt at dette er en helt annen skål enn ens sedvanlige brukerdose ambient ekstrem-metal.

Scott Walker har, gjennom godt over et halvt århundres virke (!), gått fra velpolert popmusikk til avantgardistisk lydkunst, med en mengde avstikkere på veien. Sunn O))) skal ha forsøkt å lure Walker med på et samarbeid i en årrekke, og han er på ingen måte redusert til noen statist på “Soused”.

Det er som du har lagt en plan for å skremme en gammal mann, og ender med å bli frika ut sjøl. Visst er det litt corny, men samtidig er det både vakkert og truende. Walker drar med en demonisk opera-stil over Stepehn O’Malleys og Greg Andersons tungt distorta gitarer, inn i et tekstunivers som samsvarer med galskapen i musikken.

Det er ikke ofte vi på Tiger oppfordrer folk til å tro på hypen. Denne gangen må vi det. Scott O))) er veldig bra.

  • SUNN O))) på Tigernet
  • Sjekk ut et lite utdrag her: