Ukas Klassiker: The Exploding Hearts – Shattered

IMG_5637

The Exploding Hearts havna midt mellom det meste. Bakpå omslaget til ”Shattered” finner du postadressen, men også nettsidene til både label og band. De rakk internettet, men de rakk aldri å få likes. Nå som folkenostalgien også har rukket å omfatte tiden RETT før Facebook, feirer vi det med å kåre ”Shattered” til Ukas klassiker på Tiger!

Adam Cox startet opp The Exploding Hearts mens The Strokes og hele garage revival-greia forsøkte å rappe til seg Motown-rytmene og gitarvillskapen fra tilsynelatende tapte tider. Han kalte musikken powerpop, men den snille sjangerbetegnelsen er et skalkeskjul for det nærmeste man kommer ungdommelig råskap. Et navn har aldri vært mer slående; dette er eksplosiv rock, et galskapens galleri av melodi og riff hvor du får ingen tid til å sitte stille. Men det er også kjærlighet, tenåringsangst og et smilende faen-ta-deg til utro ekser og alfahanner. Alt i hop levert med en musikalsk teft som bare kids kan. Garage revival-sakene ligner The Hollies i forhold.

Det erkeungdommelige ved The Exploding Hearts skulle vise seg skjebnesvangert, da tre av bandets fire ess døde brått i en bilulykke i 2003, alle tjue-og-noe år gamle. ”Shattered” ble eulogien deres, med upubliserte låter, singlene fra deres eneste fullengder ”Guitar Romantic” og noen remiksede utgaver av låtene som faktisk forsterker det utemmede uttrykket de var fullspekka med fra før. Skiva sitter i Tigers hyller og venter på at et nytt hjerte skal forelske seg.

En søtsak fra skiva: