SJAPPESNAKK: BEN SAND – Revolver

BEN SAND har vært mangeårig turnemanager for Serena Maneesh back in the days, han booket masse bra band til Garage i Oslo de to siste årene før det ble lagt ned, og han er inne i sitt fjerde år som bookingansvarling på Revolver. Han er dessuten en regelmessig bidragsyter til det underholdene surmaga, engelskspråklige, norsk-orienterte musikkstedet Bad Sounds, pluss han er en av tre som fikler med et av de siste årenes virkelige kule tilskudd til byens festivalflora: Oslo Psych Fest. Hvert år rømmer han landet for vinterhalvåret til fordel før sydligere, eksotiske strøk. Likevel får han det til å rulle og gå her hjemme på konsertscenen i Møllergata. Revolver har et knallsterkt program framover så vi tenkte det var tid for en liten prat.

sjappesnakk2

Hey Ben!! Fortell oss litt om alle fete, kommende shows på Revolver nå. Noen personlige favoritter?

Jeg er supergira på vårprogrammet. Bookinga har gått strålende så langt i år. Desverre går jeg glipp av en del av dem sjøl siden jeg er opptatt med å bøtte ned på med 5-kroners øl her borte i østen (red. anm. Ben er for tiden i Thailand). Men vi har altså noen som utmerker seg, sånn som Nisennenmondai, Shonen Knife, Windhand som spiller sin første konsert på norsk jord, The Warlocks spilte akkurat, pluss – mektige Melt Banana kommer til å knuse kjelleren om et par ukers tid. Glemte nesten at Toxic Holocaust spiller med Exhumed. Og Girls Against Boys blir et skikkelig “blast from the past”.

Noe som du er spesielt stolt over å ha fikset nå?

Jeg må si å booke Nisennenmondai til lille Revolver føltes bra.

Selve Oslo Psych Fest flytter til Vulkan/ Pokalen i høst, men kommer de individuelle konsertene som leder opp til festivalen fortsatt til å være på Revolver?

Vårt hjerte kommer alltid til å være ved Revolver selvfølgelig! Selve 3-dagersfestivalen blir på Vulkan + Pokalen, men helgen før blir det kick-off-party på Revolver med et dødsbra norsk band, og søndagen etter festivalen kommer det til å skje noe “underlig” i kjelleren på Revolver.

I tillegg så kommer vi til å gjøre OSLO PSYCH NIGHTS som vanlig en gang i måneden på Revolver. Neste konserten ut der er Dead Ghosts, med support fra våre venner Sofi Lofi!

Finnes det et band som ikke har spilt på Revolver allerede som du gjerne skulle sett komme?

Jeg booket neeesten Flipper for to år siden. Det hadde vært flott. Og Pierced Arrows for et par år siden også. Bli frisk Fred!

Er det band som du har forsøkt å få fatt i som bare fortsetter å være helt umulige å booke?

THESPITSTHESPITSTHESPITSTHESPITS !!!! De kommer til å bli min bane. Forsøkte tre ganger, bekreftet dem til å spille to ganger og de kansellerte begge gangene. Aaaargh. Særlig når man vet hvor utrolig bra konserten hadde blitt.

ben

Beskriv ingrediensene til den perfekte Revolver-kvelden. Hva trengs?

Folk som dukker opp tidlig for å se supportbandet, oppfører seg respektfullt ovenfor bartenderne og dørvaktene, at folk kjemper seg fram forerst foran scenen og ikke bare står ti meter unna, og at folk danser vilt som om ingen så på dem. Band elsker et publikum som virkelig viser at de trives og har det gøy.

Hvilke band er de verste å ha med å gjøre? Hvem har vært mest plagsomme?

Hmmm. De verste bandene har faktisk vært de sporadiske leie-avtale-bandene som vi takker ja til for å fylle opp kjelleren på på en helg. De banda som vi ikke velger ut selv. De dukker alltid opp med de mest oppblåste egoene på tross av at de sjelden har utgitt så mye som en demo ennå eller vet hvordan man skal stemme gitarene sine. De behandler arbeidsstaben som dritt og klager alltid på ting.

Med unntak av psych, er det en musikksjanger som du mener er undervurdert og underskattet her i Oslo, som du skulle ha sett fler folk bli mer oppmerksomme på?

Vel, jeg syns det er nok av singer-songwriters and metal/hX-band i Oslo akkurat nå, men jeg hadde elsket om fler folk hadde dukket opp for å få med seg støykonserter ala KK Null, Oren Ambarchi, The Haxan Cloak etc. Det eksisterer en liten hengiven klan, men den burde vært større med tanke på størrelsen på byen.

Nevn tre band som burde oppløses.

Sivert Høyem, Dunderbeist, Black Debbath.

Nevn tre band som burde vært mer populære enn det de allerede er.

Tremoro Tarantura, Biosphere, Simen Tangen.

Noen råd til folka som kommer på Revolver framover?

Vær hyggelig. Hils på vaktene. Ikke bli altfor snydens på vorspielet. Tips bartenderne og please vær så snill å ha litt overblikk over omgivelsene dine. Hvis du er den høyeste jævelen i lokalet, prøv å stå et lurt sted. Bortsett fra det – bare drikk og hygg deg!
revolver2

Se hele programmet og kjøp billetter for kommende konserter på Revolver HER