Månedlige arkiver: august 2018

Benjamin Fingers introguide til norsk eksperimentell musikk

Benjamin Finger er en fyr som har fingrene(!) i det meste. I tillegg til å være en all-round godfyr, har Benjamin gjort musikkvideoer for Jim Jarmusch og polske no wave-band, kortfilmer, fotoutstillinger – og ikke minst: gjennomgående bra musikkutgivelser siden 2007, enten selvutgitt eller  på særdeles mange bra undergrunnslabler. En rekke album som foreløpig har fjorårets “For Those About to Love” og blodferske “Scale of Blindness” som høydepunkt.

Det ryktes at det er Tiger som sitter på de aller siste eksemplarene av “Scale of Blindness”, så slå til raskt:

“Scale of Blindness” på Tigernet

Mens Benjamin var innom Tiger med platene, satte han i samme slengen sammen en introduksjonsguide til norsk eksperimentell musikk:

Mesteparten kan høres på Spotify:

Den fullstendige lista ser slik ut:

1) Alog – Every Word Was Once an Animal (eller Severe Punishment and Lasting Bliss)

2) Munch – Addicted

3) Reflections In Cosmo – Balklava

4) Jenny Hval – Untamed Region

5) Kim Hiorthøy – Wait

6) Children and Corpse playing in the streets – Echoes

7) Sturle Dagsland – Guaifing (eller Dollhouse)

8) Burning Motherfuckers – Rolling on the sound of silence

9) FNS (Frederik Ness Svendal) – I think she’s asleep

10) Phonophani – Farger Rundt (eller Kreken)

11) André Borgen – Airlock Express

12) Deathprod – Treetop Drive (Part 1)

13) Silje Nes – Superimpositions of Metal and Air

14) Single Unit – Passion, pirates and parasites

15) Årabrot – The Horns Of The Devil Grow

16) Supersilent – 10.8 (eller 10.4)

17) Arne Nordheim – Warszawa

18) NOXAGT – Coefficient Ascender eller Soft Sugar

19) Kjetil D. Brandsdal – Cubicki

20) Thinguma JigSaw – Burden of Genius

21) Fra Lippo Lippi – A Moment Like This

22) Maja S.K. Ratkje – Winergarden (eller River Mouth Echoes)

23) Bjørn Torske – Bryggesjau

24) Arve Henriksen – Black Mountain

25) Seid – Sleep

26) Skarnspage – Lønsstriden aar totusinde

27) Tom Opdahl – Epispedural Soup

28) Biosphere – Startoucher

29) Spunk – Septemberunderlaget

30) Lars Myrvoll – Departure

31) James Plotkin and Paal Nilssen-Love – The Skin, the Colour

32) Biosphere – Phantasm

 

Remastret tape med Sex Pistols-giggen på Pingvin!

I dag kan vi by på en mursteinsformet godbit: nemlig en nysluppet kassett med et remastret opptak  (sagt på folkelig: endelig et klart og tydelig opptak) av Sex Pistols-konserten på Pingvin Club i Oslo, 1977. Et må-ha norsk punkdokument som ikke bare gjør nytten som stuepynt, men også i spilleren. En ihjelsnakket begivenhet som nå kan ihjelhøres ordentlig også.

Kommer i to utgaver: rød/gul og limitert rosa tape.

Godkjent av sjappevalp Billie.

Sex Pistols – “Pingvin Club 1977” på Tigernet

 

Ukas Klassiker: The Moldy Peaches – The Moldy Peaches

Høsten er farlig nær – og med den hører tente telys, ullpledd og fulle tekopper. I alle fall for noen. Og hvem andre enn The Moldy Peaches, nå endelig tilbake på vinyl etter 15 år, kan være det ultimate soundtracket til dette?

Denne rare, fine lille tingen fra 2001 består av leken såkalt anti-folk: skjøre viselåter side om side med rar skrangleindie med overtydelige og selvbevisst naive tekster. Alt med en herlig barnslig nerve som selv Beat Happening ikke helt klarer å matche. Et must for alle som liker indie, folk og særlig begge to samtidig.

The Moldy Peaches på Tigernet

Sjappesnakk: Mokri

Trioen tidligere kjent under navnet signal/// slapp i juni sitt debutalbum “Total Love” på Sheep Chase Records. Vi digger skiva og måtte ta en prat med bandet om den.

Mokri på tigernet

Hva ligger bak albumtittelen “Total Love”?

Å bestemme titler eller å sette ord på musikk er på mange måter ganske håpløst, da kanskje spesielt instrumentalmusikk. Men vi førsøker likevel. Titlene på låtene på denne skiva omhandler i stor grad hvordan man forholder seg til verden, hverandre og seg selv, “Total Love” handler om å la seg rive med, i en forstand å gi seg hen til en slags umiddelbar måte å møte verden på. Ingen ting treffer så hardt, umiddelbart og direkte som kjærlighet, og sånn sett er jo musikken vår en ren inkarnasjon av kjærligheten i seg selv. Kjærligheten er total og fri, eller burde i hvert fall være det, uansett hvor skranglete, lite perfekt eller støyete den er.

Hvis dere skal trekke fram ett norsk band som fortjener mer oppmerksomhet, hvilket er det?
Vi vil trekke frem alle våre labelmates på Sheep Chase, men om vi må velge ett må det bli Outer Limit Lotus som vi har turnert med denne våren, og som vi splte med både på Fjellparkfestivalen og nå på Klubbdagen på Øyafestivalen. Det ryktes at mer iskald, monumental og messende rock slippes over eteren om ikke så alt for lang tid. Vi gleder oss ass!

Tre skiver som har inspirert albumet?
En hel haug med skiver har inspirert “Total Love”, men de alle viktigste skivene må være disse tre: Brian Enos “Here Comes the Warm Jets” fra 1973. Robert Fripp sin sykt lange gitarsolo på “Baby´s on fire” er en heksegryte av rock, og vi ble aldri de samme igjen etter å ha hørt gjennom denne skiva. Can sin “Tago Mago” fra 1971. Halleluwah er helt klart den låta i verden med den mest fantastiske grooven. Og sist men ikke minst Todd Rundgrens “A Wizard/A True Star” fra 1972, fordi den er så utrolig rå og vi blir aldri lei ❤

Tigertips: forseggjort gatefold-sjutommer fra Byllepest Distro

Ny rekord i sjutommer!

Det er ikke hver dag det ramler inn et så gjennomført “worldwide hardcore attack” som det Byllepest Distro disker opp med på denne gatefold-dobbelsjueren. Ei håndtrykket, utbrettbar lefse med korte kunstverk signert Muro, Gazm, Blank Spell og Negativ – leverandører av rasende punk fra Sør-Amerika, Nord-Amerika og Norge. Alt presset inn på et par høyst potente 7″ vinylskiver. Det følger faktisk med et lite appellinnlegg også, signert Byllepest-Skunk.

Stemningen er med andre ord bokstavelig talt til å ta og føle på her. Du MÅ komme innom sjappa og iaktta denne med både hender og blikk.

Muro & Gazm & Blank Spell & Negativ – Infection 1 på Tigernet