Månedlige arkiver: mai 2018

Tigertips: Duvel – Attempts At Speech

Det er ikke hver dag man får sjansen til å klistre på sin egen “Parental Advisory”-lapp, men i lys av dagens utfrysning av den nye Duvel-plata på Spotify, tenkte vi at det passet seg!

Med 2 dagers varsel fikk vi på Fysisk Format beskjed om at vi måtte gjøre om på coveret til debutskiva til Duvel grunnet “nudity” – ellers ville ikke Spotify slippe den på utgivelsesdagen. Ironisk nok ligger coveret uansett ute på Spotify som en singel som ble sluppet 23. mars.

Når det er sagt: dette er modnere rumpemusikk enn det meste annet du finner. Attempts At Speech viser et band bestående av 19-20-åringer som søker ut mot verden. Låtene er dystre, famlende forsøk på å forstå omgivelsene sine. Som vokalist Jack sier: “Vi er et ungt band og dette er Duvels første album. Det er på mange måter første gang vi får lov til å gi noe av oss selv til omverdenen, som et barns første ord.”

Ute på Fysisk Format i dag. Bandcamp og fysisk. Så får vi se om etterdilterne hiver seg på etter hvert.

DUVEL – “ATTEMPTS AT SPEECH” PÅ TIGERNET

Sjappesnakk: Sex Judas

Foto: Anthony P. Huus

Ost&Kjex-halvdelen Tore Gjedrem har ikledd seg mer skamløse og vulgære farger enn noensinne gjennom aliaset Sex Judas. Nå er den skummende, svulstige debuten her: “Go Down Judas” er klar for å dra deg med ned i kjelleren. Vi tok en kjapp kikk ned i avgrunnen gjennom en sjappesnakk med Tore.

Sex Judas høres ut som litt av en livsnyter, men er det en svikefull livsnytelse? Er det hanegal og blodpenger involvert?

For 30 sølvpenger er jeg klar for på gjøre det meste. Fordelen med å være en tegneseriefigur er at jeg kan skrape innvollene opp fra den blodrøde marken i Hakeldama, pakke ned galgen og begynne på nytt dagen etterpå. Nesten som Jesus, men bare nesten.

Hvilken effekt ønsker du at albumet skal ha på folk?

Glede og forvirring samt en lett heving av libidoen.

Hvis du skal trekke frem ett norsk band eller artist som du synes fortjener mer oppmerksomhet, hvem er det?

Det kommer så mye bra norsk musikk om dagen at dette blir vanskelig, må nesten nevne et par.

Flammer Dance Band slipper sitt debut album førstkommende lørdag på No. 53 på Grønland. Herlig afrobeat-inspirert dansemusikk som låter totalt unorsk, men samtidig kunne det bare vært laget på Grønland, Oslo.

When – En skjult perle i det norske musikklandskapet er diskografien til Lars Pedersen aka When. Den perfekte miks av psykedelisk, pop og lydkunst.

Charlotte Bendiks – Charlotte er virkelig i ferd med å gjøre seg bemerket verden over med sine magiske og kunstneriske klubb-låter. Anbefales på det sterkeste. Sjekk mini-lpen “Hidden Tracks”.

Virus – Mine tidligere bandkollegaer Einar & Calle har laget et lite beist av et prosjekt med avant metal-bandet Virus. Elsker dette, får tankene til å vandre til Canadas undervurderte Voivod.

Øyvind Morken – En drøyt bra dj med øre for musikkhistorien og det uvanlige. Følg nøye med på dj-mikser og kommende utgivelser. Rå fyr.

Hva er Sex Judas’ topp 3 platetips for syndige sommernetter?

R. Kelly – Chocolate Factory – Jævlig fyr, drøyt bra plate.

Kid Commando – Holy Kid Commando – En personlig favoritt med Joakim Nordwall (Skull Defects / Ideal Rec.) i spissen. Tankene går tilbake til en uforglemmelig konsert på den nedlagte Osloklubben Killyrego. Sigg på fortauet i Storgata etter konserten. Gjennomsvett og glad. Sommer i Oslo.

Cluster – Sowiesoso: En kraut-favoritt proppfull av de romantiske strømningene en ofte finner i tysk elektronisk musikk. Og som vi alle vet kan jo romantikken være full av synd. Bare å legge seg ned på piknik-teppet og la fantasien vandre.

SEX JUDAS – GO DOWN JUDAS PÅ TIGERNET 

Tigertips: Beach House – 7

Etter noen års stillhet slår Beach House tilbake med sitt sjuende(!) album, 7 – og for en fryd det er, nok en gang. Er det et band som klarer å mane fram eufori og melankoli i ett og samme øyeblikk, så er det denne duoen fra Baltimore.

Denne gangen er det ikke like fløyelsmykt og krystallklart som på de foregående seks platene, det virker mer som at en tåke har lagt seg over det umiskjennelige soundet deres. Mer shoegazing og space-leking enn før, muligens? Kanskje ikke så rart når Peter Kember (Spacemen 3, Spectrum) er involvert på produksjonssida.

BEACH HOUSE – “7” PÅ TIGERNET

 

Ukas Klassiker: Pennywise – Pennywise

Endelig er denne rakkeren tilbake på en lang og flat en! Debuten til alle skateboarderes beste venn, Pennywise, i all sin enkle og breiale prakt. Nå som det kryper mot helg og gradestokken her i Oslo har 30-tallet i kikkerten, er det ingenting annet å gjøre enn å CRANKE både denne skiva og en kald en.

PENNYWISE – “PENNYWISE” PÅ TIGERNET

Ukas Album: Torg – Palms, Beaches, Dreams

Når en bråte medlemmer fra Ich Bin Nintendo, Broen, Skadedyr og Monkey Plot (og en drøss annet) har startet storband, da hører man etter. De har møttes på et torg av inspirasjon og smeltet sammen alt til hengslete og fokusert pop-jazz slik bare denne gjengen kan.

Utgitt på Earthly Habit, et nytt plateselskap som henter navnet sitt fra en låt av et annet tilknyttet band (Girl) og som kommer til å servere oss en serie unike (og sannsynligvis usedvanlig bra) greier framover.

Torg – “Palms, Beaches, Dreams” på Tigernet 

 

Preorder: Sleep – The Sciences (LTD Grønn vinyl)

Strengt eksklusiv indie-versjon av den nye plata til en all time favoritt her hos Tiger: Sleep! Kun 1200 eksemplarer trykkes opp av denne, og den distribueres kun til utvalgte uavhengige platesjapper i hele verden. Vi er stolt over å være en av disse sjappene. Her er det lurt å være tidlig ute med bestillingen.

Forhåndsbestill “The Sciences” hos oss her 

Ukas klassiker: Morbid Angel – Altars of Madness

Denne helga fyller kruttønna “Altars of Madness” hele 29 år! En halv menneskealder er tilbakelagt, men standarden som denne skiva satte for død og fordervelse står bunnsolid planta i bakken den dag i dag. Tenk at et bakstreversk, ferie-glossy sted som Florida kunne føde noe som dette! Råskap fra ende til annen.

“Altars of Madness” på Tigernet

 

Ukas Album: Laurits Mosseby Orkester – Our Greed

Haldenser og bassistbauta Laurits Mosseby (du vet, han med OFF!-capsen i Göttemia) kliner til med ny plate, og denne gangen med eget navn på omslaget. Dette orkesteret serverer deg melankolsk bygdeindierock, med tydelige nikk til både Dead Moon, Dinosaur Jr. og Elliott Smith.

“Our Greed” på Tigernet