Månedlige arkiver: oktober 2016

UKAS ALBUM: MOE – Examination Of The Eye Of A Horse

moe_examination

Examination Of The Eye A Horse minner om en rimelig traumatisk opplevelse på klassetur til Teknisk Museum en gang tilbake for noen tiår sida. Moe sin nye skive byr på en langt mer lystbetont opplevelse, men ikke mindre brutal.

Musikerne i Moe har de siste åra bevega seg fra sitt utgangspunkt i jazz og frimpro mot støyrock, sludgy metal og – som det finnes glittrende eksepmpler på på denne skiva – rett i fleisen fuckings hardcore – jvf. sistelåta på a-sida; Paris. Likefullt har gruppa beholdt en teknisk brillianse og en uortodoks tilnærming til musikken, som gjør at bandet høster applaus både hos smartinger i P2 såvel som blant konsertgjengere på Blitzhuset – og hos oss lett blaserte særinger på Tiger .

Det er fantastisk godt produsert; det er seigt, sinna, heavy og despo, men det gjømmer seg også en god dose moro inni her. Perfekt for en høst som er såpass kold og sur, både politisk og temperarturmessig.

MOE PÅ TIGERNET

Skjekk Moe går berserk live med en låt fra gamleskiva Janus:

Tigertips: Senjahopen – Himmel og hav

himmel-og-hav-20158

Americana-inspirert viserock med tekster om hverdagsliv og fest i våre tre nordligste fylker; ikke nødvendigvis det som sorterer under den seineste oppdateringa av ord som “kred”, “shcpaa” og “trendy”. Men akkurat det gir Senjahopen seg blanke faen i. Og herre jøssu, så bra de gjør det. Bandet oppgir både KM Myrland og Slayer som inspirasjonskilder og medlemmene har sågar bakgrunn fra fordums hardcoreband som Farout Fishing, og jaggu har de ikke lurt med Peter Pogo fra Jokke & Valentinerne også.

I dag er bandet aktuelle med sin fjerde fullengder og på Tiger blir det nord-Norge romantisk tema-time med skoggerlatter, joviale dunk i sida og hytting med neven mot regjeringa sørpå. Til overmål sitter Tiger på masse fet merch – opp til 4XL – , som garantert vil gi deg sjans på litt klinings med folk nordfra, det være seg om de påtreffes på Lanzarote, på Youngstorget, på Finnsnes eller i Tromsø.

Bransjevelter 11 slippes 9. desember!

bransevelter11_72

I disse dager er det ett år siden vi på Tiger satt med et upublisert Calvin Johnson-intervju og fant ut at sakki, midt oppi sjappe- og labeldrift, hvorfor gir vi ikke ut et blad også? Når vi først er så godt i gang?

BESTILL BRANSJEVELTER HER

Og nå er altså Bransjevelter #11 rett rundt svingen, den ellevte samleskiva og det tredje platemagasinet. Når dagene blir mørkere passer det seg å gå enda dypere i materien enn noensinne, og akkurat det gjør vi.

Vi vandrer inn i høstens klare rødfarger med like klare budskap fra hele landets glødende musikalske fyrtårn. Geografien er bredere og dedikasjonen er sterkere enn noen gang før, og bladets bidragsytere har sammen kryssa en diger X på tvers av hele landet.

Her er alt satt under lupa: via en plass i baksetet til jazzkonstellasjonen Jungelens tredagers turnébil til søndre Nord-Norges dunkende, kolde reggaebeat, via Østerdalsmusikken slik den fortoner seg i 2016 – vi kan røpe såpass at vi snakker om postpunk – ned til rivieraen hvor en postrockfestival setter den salige stillheten i ubalanse. Innimellom bil, buss, haiketurene hit og dit har vi også gått rundgangen i vår egen bakgård og sjekka ståa, og faen, den er fjellstø som aldri før.

Bandet på forsiden er Propan​, fotografert av Jørgen Myhr Stokk​.

9. desember, mennesker!

Tiger ser inn i fremtiden og skimter en svinaktig fin skive

ludvigmoon_kin
Det sies at platebutikker er håpløst gammeldagse. At vi frimodig gjør plateanbefalinger uten å basere oss på algoritmer feks. Men en ting skal vi ha: Vi kan se inn i fremtiden. Akkurat nå skimter vi debutskiva til Ludvig Moon som slippes neste uke. Og vi skimter at den er svinaktig fin!

Nok et blinkskudd fra Riot Factory som var først på ballen med artister som Highasakite og Bendik og som i det siste har servert kramgode skiver med Snøskred, Dråpe og Sauropod.
Sjekk ut denne videoen

Ludvig Moon lager slitesterk og velorkestrert oslo-indie. Liker du Elliott Smith, Sufjan Stevens eller Little Hands of Asphalt så bør du belønne deg selv med denne!

Forhåndskjøp her