Månedlige arkiver: mars 2016

UKAS ALBUM: TOMBSTONES – VARGARIIS

tombstones

“Faen, har det gått litt inflasjon i de der seige doom-banda med downtuna gitarer elle’? Og hva skjer med at Neurosis er booka til fuckings Øya a?” spør du retorisk. “Føler greia di kompis, men i blant siver det no jæskla rått inn blant alt det platte. I det henseende MÅ du sjekke ut nye Tombstones-skiva!”, svarer vi da.

Og det sier vi ikke fordi vi er så skruppelløse på mersalg. Bandet har holdt det gående en liten årrekke, og hadde allerede et knippe knallsterke utgivelser bak seg, blant dem den særs overbevisende Red Skies And Dead Eyes fra 2013, før de spadde dobbeltalbumet Vargariis ut av sementbladeren til Soulseller Records forrige uke.

Og det er SÅ SJUKT HEAVY! Samtidig er det lysglimt underveis i den dunkle og gjørmete sludge-tunellen, i form av frekt groovy partier, bluesrock-soloer og kjappe blastbeats. Tombstones er også et formidabelt liveband, og et par snurringer av Vargariis bør gi et ekstremt godt incentiv til å oppsøke en konsert i så nær framtid som mulig. Der vil du finne Tiger-crewet, henholdsvis hissig headbangende helt foran og stående bak med armene i kors mens vi nikker alvorlig og anerkjennende.

TOMBSTONES PÅ TIGERNET

Hør åpnigssporet på Vargariis under:

TIGERTIPS: FURZE – BAPHOMET WADE

furze_bw

Når P3-redaksjonen om få år skal rette et sånt artig ironisk tilbakeblikk på 2016, vil mye black metal framstå sånn som Poison eller Ratt gjør i dag: fjollete. Et band som IKKE kommer til å nevnes da er Furze. Sjøl om dette enkeltpersonsforetaket er hakket for mange syrelapper unna fra å passere under “TRVE”-kategorien, klarer Furze å konservere og konsentrere svært mye av den fuck you-nerven som endel av oss lærte å frykte og elske med black metal på første delen av nittitallet. Furze utvider rammene uten å sprenge dem – og i denne sammenhengen regner vi det som en dyd.

CD-utgaven forelå før jul, men nå nylig kom den etterlengta vinylutgaven av Baphomet Wade på Gamle-Eriks yndlingsformat, vinyl. Vi vil være så breiale at vi påstår at The Reaper har overgått seg sjøl denne gangen. Baphomet Wade er twisted, koko og noen ganger direkte stygg, men milde Beelzebub så fett.

FURZE PÅ TIGERNET

Føl på stemninga når Furze spilte sin første “ordinære” konsert noensinne i Asker på seinåret i fjor:

UKAS KLASSIKER: DE LA SOUL – 3 FEET HIGH AND RISING

delasoul

Sjøl om det går mye i punk / hardcore / indie / metal og sånn har vi en liten, men velkuratert hiphop-reol her på Tiger, og nå som Soldiers of Rakim har begynt å patruljere gatelangs er vi nødt å chickety-checke om greiene våre er på stell.

Og det er i den forbindelse vi gjenoppdager denne utsøkte delikatessen; mesterverket 3 foot High & Rising fra 1989. “Jazz rap” kan fort føles litt flinkis, familievennlig og hippie-irriterende, spesielt med De La Souls samtidiges maskingeværsmatring i det andre øret. Men når det er gjort med den preisisjonen, munterheten og udiskutable arsenalet av skills som på denne skiva får heller både lillebror, svigermor og tantungen bare komme.

Skiva skulle bli en av de definitive i hiphop-historia, for ikke å si musikkhistoria overhodet. Hør den og la kampen mot fuckboys fortsette.

DE LA SOUL PÅ TIGERNET

Kjenn på denne: