Månedlige arkiver: desember 2014

Tigers Bestselgerliste 2014

åretsbestselgere1
Nå er året snart omme og alt skal gjøres opp.
Her er bestselgerlista på det 18. året i Tigers eksistens!

ÅRETS BESTSELGERE 2014 på TIGERNET

1 ÅRABROT – I Modi LP
2 HARABALL – Half Tux LP
3 SPECTRAL HAZE – I.E.V.: Transmutated Nebula Remains LP
4 OKKULTOKRATI – Night Jerks BLACK LP+CD
5 HIGHASAKITE – Silent Treatment LP
6 WARP RIDERS – Astral Plane 12″
7 MOTORPSYCHO – Behind The Sun LPx2+CD
8 SWANS – To Be Kind LPx3
9 MASTODON – Once More Round The Sun LPx2
10 SUNN O)))/ ULVER – Terrestrials LTD ORANGE LP
11 NOXAGT – Brutage LP
12 LASSE MARHAUG – Personal Best #4 Zine
13 ANGEL OLSEN – Burn Your Fire For No Witness LP
14 BEGLOMEG – Drago Lanterna Danza b/w Agent Steele 12″
15 JENKEM WARRIORS – Hvite Løgner LP
16 TEAM ME – Blind As Night LP
17 OFF! – Wasted Years LP
18 DARK TIMES – GIVE LP+CD
19 TUSMØRKE – Riset Bak Speilet – White Vinyl LP
20 CASTRO – The River Need LP

Sjekk også ut denne kåringen:
Årets Tiger Album 2014

Tigertips: GLEDER MEG TIL ÅR 2000 – Norsk Punk- og Hardcorediskografi 1979-2014

gledermeg

De siste åras forsøk på å skrive sannheten om norsk punks historie har vært prega av mye flott layout, og i mindre grad av fornuftig innhold. Med Gleder meg til år 2000 snur Tore Stemland, Kjell Arne Sandvik og Robert Dyrnes på flisa. Teksten er utelukkende harde fakta samla gjennom lang og tro tjeneste langs de fleste delene av norsk punkrocks produksjonskjede. Her er alfabetisk lista opp (nærmest) alt som er kommet ut i sjangeren, fra den spede start med Børres Kork, fram til i dag.

Dette er noe så vakkert som en bok som får selv den mest frilynte anarkist til å bli opptatt av korrigering og konservering av leksikalske detaljer, som f.eks. “Oi!, spelte ikke Jani på den Amok-EP’n ‘a?!!”. Eller: “Faan, åffer fikk aldri jeg no innleggsark med den Hit me!-samletapen?!”

Som en rosin i pølsa kommer også boka med en sjutommer med 5 tidligere uutgitte låter av Tromsø-bandet Norgez Bank.

 • GLEDER MEG TIL ÅR 2000 PÅ TIGERNET
 • Hør Norgez Banks betraktninger rundt politiets samfunnsoppdrag her:

  Ukas Klassiker: Public Enemy – Fear of a Black Planet

  pe_foabp

  Public Enemy’s Fear of a Black Planet er motstrømsskiva som har alt: Karikert fremmaning av massive fiendebilder og tilhørende rituell avliving. Hiphop fremstår som den ultimate verktøyet for revolusjon, med Chuck D som illsint og rettskaffen predikant i front, Flavor Flav som klovn og festens midtpunkt og sist men ikke minst: Hank Shocklee sin Bombsquad som med de enkle midlene som fantes i 1990 fyrer løs et inferno av sylskarpe samples: BASS FOR YO’ FACE!

 • PUBLIC ENEMY PÅ TIGERNET
 • Sjekk Welcome to the Terrordome:

  Tiger Eksklusiv: Despereaux!

  Idag kan vi by på en rykende fersk låt fra den nye EPen til Mysen-bandet Despereaux!

  De spiller stilren og høypotent scandi-hardcore (dvs arven fra JR Ewing og fremover via Snöras til Sigh and Explode og Social Suicide). Det låter så tettvevd og tøft som det bare gjør når man har lært å spille instrumentene sine sammen og hatt band siden barneskolen.
  Høyst lovende og anbefalingsverdig!

  Bandbilde1

 • DESPEREAUX EPen på TIGERNET
 • Årets Tiger Album 2014

  FBbanner
  Til å være “året albumformatet døde” har det kommet eksepsjonelt mange bra skiver i 2014. Det er derfor en sjelden utfordring når Tiger nå gir seg i kast med bunka av favoritter, for å redusere den til en liste på kun ti utgivelser. Etter tautrekking, fraksjonering, skyttegravskrig og skjør forsoning endte den slik

 • Årets Tiger Album 2014
 • Noen av dem finner du til og med her:

  Ukas klassiker: Rico – Man From Wareika

  rico_wareika

  Det er fortsatt mange som ikke har skjønt at punkrock og reggae representerer samma kamp. De kan sette seg i skammekroken og høre på Specials, helt til de er hypnotisert til å finne ut hvem spiller trombonepartiet på “A Message To You Rudy”, for så å ta fatt på diskografien til Rico Rodriguez, The Man from Warieka himself.

  Rico begynte sin musikerkarriere på Jamaica på fuckings femtitallet! Seinere har han stukket hornet sitt borti mikken til de fleste legendene øya har å by på. “Man From Warieka” fra 1977 er den ordentlige solodebuten hans, og den eneste reggae-plata som noensinne kom på über-kredible Blue Note Records. Dermed vil enkelte purister savne det skeve lydbildet som preger mange av de andre klassiske platene fra denne tida, men vi vil hardnakka påstå at når det låter så kult som dette, får det bare våge seg. Vi snakker ni sløye, men velspilte ska/roots-intrumentaler av absolutt ypperste klasse. Rico blei seinest obeservert på scena sammen med Skatalites i forrige uke, i en alder av 80. Respekt!

 • RICO PÅ TIGERNET
 • Skank to this:

  Tigertips: Motorpsycho – Demon Box

  demon_box

  I forbindelse med reutgivelsen av Motorpsychos mektige Demon Box har vi dukket ned i folkedjupet og leita opp en dedikert psychonaut. Les hva ekstern kulturnisse og Mono-tryne, Øyvind Brungot Dahl har å melde om saken:

  Siden Motorpsychos gjennombruddsplate og tredje studioalbum Demon Box blei sluppet i februar 1993 har det vært de færreste forunt å høre albumet i det formatet der det kommer til sin fulle rett. Dobbeltvinylen er veldig vanskelig å få fatt på og når man en sjelden gang har blitt velsigna med herlighetens nærvær så er det som regel i forbindelse med et sjukt hyggelig nachspiel hos gamle Motorpsycho-fans. Motorpsycho runder i år sitt 25 år som band og siden de starta ut som et grumsete metallband med lange dreads på slutten av åttitallet har de vært gjennom perioder med blant annet hardrock, indie, grunge, metal, rock’n’roll, kraut, progg, pop, lo-fi, heavy metal, kort hår, langt hår, skjegg, ikke skjegg, men alltid med et glimt i øyet og kreativ spilleglede som få andre band her til lands, og muligens noe sted i verden, kan skilte med.

  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har bråvåkna på skolebussen med discman og øreplugger og trodd at virkeligheten er i ferd med å kollapse når tittelsporet Demon Box kryper seg inn i øregangene for så eksplodere i et av de feiteste riffa undertegnede noensinne har hørt. Jeg anbefaler virkelig å bli med Sæther, Ryan, Gebhart og Deathprod på en schitzofren trip gjennom tidlig nittitallsfrustrasjon der neste låt slår deg i trynet før noisen og de psykedeliske samplene fra den forrige låta har lagt seg.

  Kalaset av en plate starter friskt og freidig med et “Hu! Ha!” og nachspielfavoritten “Waiting For The One” og før du vet ordet av det svever du langt inne i det tunge motorpsykedeliske universet og låta “Feedtime” som blir ytterligere hevet av lydkunstner og bråkebøtte Helge “Deathprod” Sten. På Wikipedia blir Deathprod kreditert for blant annet: sampling, ekkomaskiner, synthesizer, taurus og «forskjellige maskiner som lager mye lyd». Etter et dykk ned i melankolien med “All Is Loneliness” og “Come On In” røsker psychonautene lyttern tilbake i galskapen, mørket og desperasjonen med “Step Inside Again” som følges opp av mastodonten av en tittellåt, “Demon Box”. Heldigvis viser Sæther & Co oss en vei ut av galskapen og trua på at det finnes både engler og demoner der ute med den J Mascis-inspirerte “Junior” og magiske “Plan #1”.

  Helt på tampen biter albumet seg selv i halen og tar lytteren med på full fest med en opprocka versjon av åpningskuttet. Alt i alt er dette en av tidenes beste norske utgivelser, som nå blir gitt ut på nytt som en boks full av snadder fra Motorpsycho-hvelvet; trippel vinyl, dobbel CD med livespor og tidlige takes av f.eks “The Golden Core”, live DVD med konsert fra Vera i Groningen, Nederland 19. september 1993 og informativ booklet.

  Vi som var litt for små i 1993 veit hva vi har å bestille før den koster 4000 kr på eBay igjen!

  “And remember. We’re here to help you.”

 • FINN DEMON BOX OG ANNET FRA MOTORPSYCHO PÅ TIGERNET HER!
 • Om noen skulle tvile på Øyvinds integritet i dette spørsmålet:

 • E-zina Goophy fra seinhøsten 2000
 • I tilfelle du har glømt hvordan det skal være:

  Tiger Eksklusiv: Pybanen

  pybanen

  Pybanen fra Bergen slipper debutsjutommeren sin nå og vi har fått gleden av å dele en av låtene fra den lekre lille saken i Tiger Eksklusiv serien vår.

  Bandet er neste evolusjonsmessige skritt fra Manheads og har fått med seg Robbie fra Di Kjipe/Hjerteslag som vokalist. Utgivelsen er produsert av Ruben Willem (ex Haust, Hombre Malo osv). Bandet sier selv at de spiller “pop” men dette er regelrett sonisk avretting: Den herlige udefinerbare plassen midt mellom punk og metal et sted. Sjekk det ut og kjøp sjutommeren før det er for sent!

 • PYBANEN PÅ TIGERNET
 • pycover